Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Formule 1 28 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Teamgenoot Verstappen krijgt flinke trap na van de échte kenners

Wereldkampioen Max Verstappen haalde afgelopen jaar het maximale (en nog meer) uit zijn RB16B. Teamgenoot Checo Perez had daar echter wat moeite mee. De Mexicaan wist weinig indruk te maken en krijgt nu ook nog eens een flinke trap na. En niet van de minsten! De Formule 1 teambazen zijn keihard.

Na mislukte avonturen met de talenten Pierre Gasly en Alexander Albon besloot Red Bull Racing om het in 2021 over een andere boeg te gooien. Jeugd moest plaatsmaken voor ervaring. Checo Perez, die niet mocht terugkomen bij Aston Martin, kreeg zijn kans. Als opdracht kreeg de Mexicaan om rugdekking te verzorgen voor Max Verstappen en zoveel mogelijk punten binnen te halen voor het constructeurskampioenschap.

Teamgenoot Verstappen stelt vooral teleur

In beide gevallen schoot Perez tekort. Zijn optreden in de laatste race was heroïsch en bepalend in de titelstrijd, maar het was bij lange na niet genoeg om zijn seizoen te redden. Te vaak stelde de Mexicaan teleur en moest Max Verstappen het in zijn eentje opnemen tegen twee Mercedessen. Dat de jonge Nederlander regelmatig als winnaar uit de bus kwam, was eigenlijk nooit te danken aan Perez.

ViaPlay onthult de prijzen: dit bedrag betalen Formule 1-fans in 2022

Ondanks een tegenvallend debuutseizoen deed Checo het beter dan zijn twee voorgangers. Het was echter niet genoeg om bij de beste tien Formule 1 coureurs van het jaar te eindigen. Deze lijst wordt aan het eind van ieder seizoen samengesteld door alle teambazen. Van Christian Horner en Toto Wolff tot Frederic Vasseur en Franz Tost.

De beste Formule 1-coureurs volgens de teambazen

De Formule 1-teambazen kregen de opdracht om een top tien te maken van alle coureurs. De puntentelling werkt hetzelfde als bij de races. De winnaar krijgt er 25, de nummer twee 18, de nummer drie 15 en zo gaat het door naar een laatste puntje voor de nummer tien. Al deze punten werden opgeteld en daaruit kwam de volgende top tien rollen:

  1. Verstappen -213
  2. Hamilton – 192
  3. Norris – 110
  4. Sainz – 85
  5. Leclerc – 70
  6. Alonso – 69
  7. Gasly – 64
  8. Russell – 44
  9. Bottas – 43
  10. Ocon – 41

Net als in de daadwerkelijk WK eindstand staan Max Verstappen en Lewis Hamilton ver boven de rest van het veld, en ook hier pakte de Nederlander net iets meer punten. Lando Norris maakt de top drie compleet. Verder zien we de namen die we hadden verwacht. Wat echter opvalt zijn de posities van de teamgenoten van Verstappen en Hamilton.

Van Roosmalen fileert Verstappen-mania en de Formule 1 als sport

Perez verliest ook van Bottas

Mercedes coureurs Valtteri Bottas staat nog net in de top tien. Dat is pijnlijk laag voor de man die derde werd in het wereldkampioenschap. Wat de pijn enigszins zal verzachten is dat hij daarmee wel Sergio Perez verslagen heeft. De Mexicaan staat niet eens in het lijstje. De teambazen zijn daarmee keihard voor de Teamgenoot van Max Verstappen. Perez moet in 2022 stappen gaan zetten, anders belandt ook hij op de grote Red Bull begraafplaats.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.