Alrik de Jong
Alrik de Jong Rijk en Beroemd 4 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Het vermogen van Beyoncé, onder vuur wegens ‘only listen tickets’

Beyoncé ligt onder vuur wegens peperdure kaartjes voor bezoekers die haar niet eens kunnen zien. Tijd om eens in haar vermogen te duiken en te kijken of die ‘only listen tickets’ nou echt nodig zijn.

Nog altijd is Beyoncé vol aan het rondtrekken met haar Renaissance Tour. Eind juni was ze nog in Amsterdam, waar van alles misging. Nu treedt ze weer op in thuisland Amerika, waar ze onder vuur ligt om peperdure ‘only listen tickets’. “Ze is volledig de werkelijkheid uit het oog verloren.”

Peperdure ‘only listen tickets’ Renaissance Tour

Kaartjes voor een concert van Beyoncé zijn tegenwoordig voor de elite. In Amsterdam was het goedkoopste kaartje 62,60 euro, oplopend tot VIP-kaarten van 2.706 euro. En alsof haar vermogen niet al genoeg gespekt wordt, maakt de 41-jarige zangeres het in eigen land nog bonter. Niet alleen de goedkoopste kaartjes zijn daar nog veel duurder. Je bent zelfs een arm en been kwijt zonder zicht op het podium.

Voor 157 dollar (143 euro) kopen Amerikanen volgens Fortune ‘only listen tickets’. Voor dat geld kunnen fans van Beyoncé een stoel achter het podium kopen, zonder zicht op de show van de ster, die juist bekend staat om extravagante rekwisieten, kostuums en dansbewegingen. Normaal gesproken zijn dit soort kaartjes tegen gereduceerde prijzen beschikbaar voor mensen met een visuele beperking.

Het vermogen van Beyoncé

Ja, dan tikt het snel aan. Ook in 2023 stond Beyoncé weer in de top 100 rijkste selfmade Amerikaanse vrouwen van Forbes. Met een vermogen van 540 miljoen dollar (493 miljoen euro) staat ze op positie 48, drie plaatsen onder Madonna.

Maar er is nog veel meer geld om boodschappen te doen binnen huize Carter. Haar man Shawn Corey Carter, beter bekend als Jay-Z, heeft volgens Forbes een vermogen van 2,5 miljard dollar (2,28 miljard euro). Dan kun je inderdaad de duurste auto ooit kopen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.