Coen Grutters
Coen Grutters Auto's & Motoren 23 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Zoveel geld verdien je met reclame rijden in je eigen auto

‘Ik wil van mij SOA af’, luidde de sticker op de Audi die wij afgelopen week zagen. Reclame rijden blijkt een ding. Maar hoeveel geld verdien je eigenlijk door een advertentie op je eigen auto te plakken?

Recent legden we je uit hoe je doodeenvoudig honderden euro’s per maand kunt verdienen door je auto enkele dagen uit te lenen. Reclame rijden kan een methode zijn voor degenen die hun geliefde bolide niet aan een ander toevertrouwen.

Geld verdienen met reclame rijden

Hier kun je eveneens een aardig zakcentje mee verdienen. Maar voor niets komt de zon op en dus zul je ook hier een wederdienst moeten leveren. In dit geval verhuur je je auto niet, maar gebruik je hem als reclameobject.

reclame rijden eigen auto geld verdienen private lease
(Afbeelding: AutoReclameRijden.nl)

Er zijn verschillende bedrijven die aanbieden om je auto te bestickeren, waarna het geld kan binnenstromen. De website AutoReclameRijden.nl spreekt over een minimum bedrag van 50 euro per maand, dat kan oplopen tot wel 200 euro per maand. Jaarlijks komt dat neer op 600 tot 2.400 euro met reclame rijden.

Factoren

De hoogte van het bedrag hangt af van een aantal factoren, zoals het aantal kilometers dat je aflegt, de locatie waar je zoal rijdt en het type auto. “Een dikke Audi trekt meer bekijks dan een simpele Skoda”, vertelt Jakob Spijkers, oprichter AutoReclameRijden.nl. Het bedrijf is nog erg jong en is op dit moment overspoeld door aanmeldingen voor reclame rijden, waardoor Spijkers de inschrijfmogelijkheid tijdelijk heeft stopgezet.

Private lease met stickerkorting

Private lease je een auto, dan schijn je op deze manier korting te kunnen krijgen. Zo meent de website MijnPrivateLease.com dat je bij leasemaatschappij Athlon 15 euro korting per maand kun krijgen door een Athlon-sticker op je leaseauto te plakken. Bij navraag blijkt de leasemaatschappij deze dienst al enige tijd niet meer aan te bieden.

Wil je betaalbaar private leasen (met of zonder stickerkorting), overweeg dan een occasion zoals deze Mercedes. Zeker weten of dat het wel waard is? Check dan onze occasionleaseberekening.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.