Pim Jansen
Pim Jansen Televisie 17 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Vandaag Inside terug met middelvinger: kijkers reageren vol emotie

Het zijn krankzinnige tijden, op heel veel verschillende vlakken. En het Nederlandse televisielandschap spant wat dat betreft de kroon. Vandaag Inside is, mét Johan Derksen, weer terug op de buis. En dat hebben Eva Jinek en Sigrid Kaag moeten bekopen met een middelvinger en de nodige scheldwoorden. Kijkers reageerden massaal op de ridicule terugkeer van de talkshow.

De een noemt Vandaag Inside vermakelijk, de ander vindt het programma smakeloos. Maar goed, overal is een publiek voor. En voor een talkshow waar de middelvinger regeert, is in Nederland zelfs een heel groot publiek. Niet voor niets is Vandaag Inside na de zoveelste affaire gewoon weer terug op televisie.

Vandaag Inside terug op televisie

Tja, waar moeten beginnen. De kaarsaffaire hoeven we vast niet meer uit te leggen. Om die anekdote uit de oude doos van Johan Derksen, en het gelach van de andere heren aan tafel, werd de talkshow van de buis gehaald.

Daarna kwam er een ‘sorry’ van Talpa, waar Johan Derksen het niet mee eens was. Het zou in ieder geval voorbij zijn met Vandaag Inside. Oh, wacht even, toch niet. De heren zouden weer terugkeren. Nee, dat was ook weer te voorbarig.

Middelvinger voor Eva Jinek en Sigrid Kaag

Toen kwam Eva Jinek er nog overheen, door te stellen dat sponsoren zich moeten terugtrekken. Daarom stak Johan Derksen een middelvinger op tijdens de terugkeer van Vandaag Inside.

En dan was er nog Sigrid Kaag, volgens Johan Derksen de reden dat hij weer wilde terugkeren, zo onthulde hij gisteravond in Vandaag Inside. We herhalen zijn quotes hier niet, maar de 73-jarige televisiepersoonlijkheid had er heel wat scheldwoorden voor nodig om dat uit te leggen.

Bekijk de aflevering van maandag 16 mei HIER terug.

Reacties op de absurde terugkeer

Zoals gezegd, het zijn heftige tijden. En dat levert heftige reacties op, van zowel voor- als tegenstanders. De reacties van beide kampen geeft de stand van zaken in Nederland prima weer. Dit soort toestanden had zelfs George Orwell voor zijn meest absurdistische boek niet kunnen verzinnen.

Tegenstanders

Nee, niet iedereen vindt Vandaag Inside met Johan Derksen vermakelijk. Op Twitter laat die groep minder van zich horen dan fans (en Kaag-haters).

Voorstanders

Wat hebben mensen toch tegen Sigrid Kaag? Nou, bij heel veel mensen zit het diep. En het grootste deel daarvan kan dit niet zonder scheldwoorden duidelijk maken. De smakeloze reacties hebben we er voor de goede orde maar even uit gefilterd. Kijk zelf op Twitter, en sta versteld.

Hans Teeuwen over Johan Derksen

Bekijk in deze video hoe Hans Teeuwen over Johan Derksen denkt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.