Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 19 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Hans Teeuwen laat zich uit over Johan Derksen en Norbert ter Hall

Zoals alles tegenwoordig, slaat ook de landelijke discussie over racisme en discriminatie op alle manieren zijn doel voorbij. Akwasi en Johan Derksen zijn twee veelbesproken personen. En dan is er nog Norbert ter Hall. Hans Teeuwen geeft commentaar in een video.

Iedereen zit er wel eens naast in het leven. Akwasi met zijn afsluitende woorden op de Dam over Zwarte Piet, Johan Derksen met onnodige en misplaatste grappen, Hans Teeuwen met zijn thuisconference over de coronatijd. Maar in deze video zien we de cabaretier weer hoe we hem vooral herinneren.

Video: Hans Teeuwen over Johan Derksen

De video die Hans Teeuwen vandaag deelde via Facebook, is thuis opgenomen. Het filmpje van 1 minuut en 25 seconden is raker dan alle woorden in zijn thuisconference over de coronatijd bij elkaar. De cabaretier richt zich vooral tot Norbert ter Hall, de filmmaker die adverteerders benaderde om Veronica Inside te boycotten na vermeende racistische uitspraken van Johan Derksen.

De commotie ontstond naar aanleiding van een fragment in het voetbalpraatprogramma Veronica Inside. Daarin werden beelden getoond van een Black Lives Matter-demonstratie, waarop ook een als Zwarte Piet verklede man was afgekomen. Om die man werd gelachen door de heren aan tafel, waarna Johan Derksen zei: ‘Is dat Akwasi niet’?

Adverteerders haken af bij Veronica Inside

Het zijn type grappen die vaker worden gemaakt in Veronica Inside, maar die liggen nu natuurlijk extra gevoelig. Filmregisseur Norbert ter Hall besloot daarom adverteerders te benaderen om Veronica Inside vaarwel te zeggen.

Hans Teeuwen: “Hoe goor is dat. Dat je dan bedrijven onder druk gaat zetten om een televisieprogramma van de buis te krijgen. Omdat er iemand een grapje heeft gemaakt. Wat een gore NSB’er ben je dan. Johan Derksen… Die oude hutkoffer die af en toe zijn klep openzet, zodat er wat belegen grapjes uitkomen. Heel even geduld, zijn snor is al dood. Maar ga nooit meer adverteerders bellen. Dan ben je een smerige rat.” Bekijk de video hierboven.

Check ook: Memphis Depay: ‘Ziek van racisme, wat gaan we eraan doen KNVB?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hans Teeuwen laat zich uit over Johan Derksen en Norbert ter Hall
Sluiten