Alrik de Jong
Alrik de Jong Rijk en Beroemd 12 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Van Trump naar Poetin: wat is Kanye West in Rusland van plan?

Kanye West wil een wereldleider aan zijn kenniskring toevoegen, om zakelijke redenen. Na Donald Trump wil hij nu in Rusland langs bij Vladimir Poetin. Hij kiest ze wel uit. Maar wat hij is daar van plan? Make Russia Great Again?

Weet je nog, toen Kanye West op bezoek ging bij Donald Trump? Rode Make America Great Again-pet op zijn hoofd, Kim Kardashian aan zijn zijde. Nu staan de zaken er heel anders voor. Hij heeft Julia Fox naast zich, zijn presidentsambities liggen in de vrieskist en wil groot worden in Rusland.

Kanye West doet open sollicitatie bij Poetin

Kanye West is van plan later dit jaar naar Moskou af te reizen en hoopt daar de Russische president Poetin te ontmoeten. De rapper wil zijn zakenimperium uitbreiden naar Rusland, vertelt zijn zakelijk adviseur Ameer Sudan aan Billboard.

Zo zou Kanye West, die sinds afgelopen jaar de artiestennaam Ye gebruikt, zijn inmiddels beroemde Sunday Service naar Rusland willen brengen. De rapper begon daar in 2019 mee op het Coachella Festival in Californië. Voor de coronacrisis vond de gospeldienst geregeld plaats in Los Angeles, maar ook op andere locaties in de Verenigde Staten.

‘Rusland een tweede thuis’

Kanye West zou ook van plan zijn samen te gaan werken met de steenrijke Azerbeidzjaans-Russische vastgoedontwikkelaar Aras Agalarov en diens zoon, zanger en zakenman Emin Agalarov. Adviseur Sudan laat zelfs al weten dat Rusland een tweede thuis gaat worden voor de rapper en ondernemer. “Hij gaat daar erg veel tijd doorbrengen”, aldus de zakelijk partner van de artiest.

Zoals gezegd heeft de rapper Kim Kardashian niet meer aan zijn zijde. De twee gingen vorig jaar uit elkaar en beproeven hun liefde elders. Op dit moment datet Kanye West met Julia Fox, die je wellicht kent uit de Netflix Original Uncut Gems. Maak hier kennis met deze actrice, die sowieso één overkomst heeft met haar voorganger.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.