Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 12 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Famke Janssen met Mel Gibson in onverwachte Netflix-hit

We hadden al eventjes niets vernomen van de Nederlandse actrice Famke Janssen, maar op dit moment kun je niet om haar heen. De actiethriller Dangerous (2021) behoort tot de best bekeken Netflix-films van nu.

Als Marvel en James Bond-fans hebben we Famke Janssen hoog zitten. Vanwege haar rol als Bondgirl Xenia Onatopp, maar vooral haar rol als Jean Grey in de X-Men films is iets om trots op te zijn als Nederlander. In 2019 was ze nog te zien in de ijzersterke Amerikaanse miniserie When They See Us, en nu heeft ze succes als tegenspeler van Mel Gibson.

Famke Janssen in Netflix-hit Dangerous

De door Lionsgate geproduceerde film Dangerous is sinds 5 januari te zien op Netflix en wordt in Nederland massaal gekeken. De beoordelingen op IMDb, Rotten Tomatoes en MetaCritic waren niet om over naar huis te schrijven, dus het succes op de streamingienst komt als een verrassing.

Dangerous gaat over de voorwaardelijk vrije gevangene Dylan ‘D’ Forrester, die naar een ver eiland verhuist om de mysterieuze dood van zijn broer te onderzoeken. Een bende dwingt hem vervolgens zijn verleden onder ogen te zien. Famke Janssen speelt een agent, Mel Gibson een therapeut en de hoofdrol wordt vertolkt door Scott Eastwood. Na Spider-Man: Homecoming, Mother/Android en Don’t Look Up (geen misselijk rijtje) is de actiethriller in Nederland de best bekeken film op Netflix van dit moment. Blijkbaar trekt het publiek zich niks aan van recensenten, en dat is maar goed ook.

Top 10

Naast Dangerous met Famke Janssen en Mel Gibson staat er nog een aantal welkome verrassingen in de Top 10 van Netflix. Liefhebbers van Lost moeten sciencefiction-serie Manifest even de kans geven, en check ook de nieuwe Engelse misdaadserie Stay Close. Undercover seizoen 3 is de natuurlijk de best bekeken Nederlandse serie van dit moment. Bekijk hier ons interview met de cast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.