Elon Musk steunt Kanye West in zijn race naar het presidentschap 2020

Eind dit jaar zijn er weer verkiezingen in de Verenigde Staten. Natuurlijk is Donald Trump, die nog wel een rondje wil, van de partij. Maar de tegenstand is alles behalve mals. The Donald moet het namelijk gaan opnemen tegen Joe Biden en Kanye West. De rapper heeft namelijk laten weten dat hij nog dit jaar voor het presidentschap gaat. En Elon Musk gaat hem helpen.

Dit maakte de rapper, die tegenwoordig als Ye door het leven gaat, gisteren bekend. Deze dag koos hij niet zomaar. 4 juli is namelijk Independence Day, de feestdag waarop de Amerikanen hun onafhankelijk vieren. Op die dag gooide Kanye West een tweet naar buiten dat hij nog in 2020 voor het presidentschap wil gaan.

Kanye West gaat voor presidentschap in 2020

De grote verrassing zit vooral in het jaartal. Kanye West heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij ooit president wil worden. Er werd alleen gedacht dat de man van Kim Kardashian zijn vizier op 2024 had gericht. Dat blijkt niet het geval, want Kanye West sluit zijn tweet af met #2020VISION.

Verder roept Kanye West in de tweet op dat het tijd is om de belofte van Amerika waar te maken door God te vertrouwen, visie te verenigen en aan de toekomst te bouwen. Of de populaire rapper daadwerkelijk serieus een gooi wil doen naar het presidentschap is nog maar de vraag.

Kanye West heeft nog vier maanden voordat er gestemd gaat worden. Dat is heel kort dag, maar het kan gebeuren. Volgens Reuters is de deadline voor onafhankelijk kandidaten in veel staten nog niet verstreken. Kanye West is namelijk geen lid van de democraten of republikeinen, ondanks dat is hij wel een fan van Trump.

Steun uit onverwachte hoek

Om zijn “idool” te kunnen verslaan heeft de rapper steun nodig. Niet alleen van zijn fans, maar vooral van mensen met macht en geld. Een gooi doen naar het presidentschap in Amerika is onvoorstelbaar prijzig. Gelukkig voor Kanye West krijgt hij steun uit een onverwachte hoek. Niemand minder dan Elon Musk heeft laten weten dat hij volledig achter Kanye West staat.

Elon Musk als vicepresident?

Of het voor Elon Musk alleen bij woorden blijft of dat hij ook daadwerkelijk de portemonnee gaat trekken, is nog even afwachten. Zijn zakken zijn in ieder geval diep genoeg. Lees hier alles over zijn bizarre bonussysteem bij Tesla. De topman krijgt geen salaris, maar is wel hard op weg naar een bonus van 55 miljard dollar. En misschien gaat Elon Musk wel meer doen. Dat zou wat zijn: Kanye West als president en Elon Musk als vicepresident.

Reageer op artikel:
Elon Musk steunt Kanye West in zijn race naar het presidentschap 2020
Sluiten