Maarten Verkoren
Maarten Verkoren Reizen 15 apr 2023
Leestijd: 4 minuten

Zo win je tijd tijdens je vakantie en zit je minder achter een scherm

Bijna alles is te koop, behalve tijd. Maar tijd is geld, toch? Iedereen heeft evenveel uren in een dag, maar het verschilt hoe we die benutten. Tegenwoordig zijn er conciërge-services in opkomst die van alles voor je kunnen regelen en je daarmee tijd besparen. Deliciously Sorted is actief op de Balearen en ik liet ze mijn vakantie op Formentera en Ibiza organiseren. Daardoor hield ik veel meer tijd over voor genieten en kon mijn iPhone in mijn zak blijven. In deze review leg ik uit hoe het werkt en hoe ik het ervaren heb.

Vroeger hadden de meeste hotels een conciërge die dingen regelden voor hun gasten. Tegenwoordig gaan mensen veel meer zelf met hun smartphones online zoeken naar restaurants en attracties. Het nadeel daarvan is dat je tijdens je vakantie veel aan het zoeken, plannen en regelen bent. Dat gaat ten koste van je netto-vakantietijd en bovendien willen veel mensen juist vakantie van hun telefoon. Dit speelt zeker ook bij mij, het liefst ben ik zo veel mogelijk offline tijdens mijn vakantie. Dus geef ik de dames van Deliciously Sorted de opdracht mijn vakantie tot in detail te plannen.

Deliciously Sorted werd ons geheime wapen voor de Balearen

Ik ga een weekje naar Ibiza en Formentera en wil hier het maximale uithalen. Ik wil alleen leuke dingen doen en voorkomen dat ik voor dichte deuren sta, volgeboekte restaurants bezoek, geen plekje meer kan vinden op het strand of lang in de rij moet staan. Via de website van Deliciously Sorted leg ik contact en al snel zijn we bezig de vakantie van dag tot dag te plannen. De meiden hebben er zichtbaar plezier in en dat leidt tot een relaxt programma dat me veel voorpret bezorgt. Tot mijn eigen verrassing, want eigenlijk hou ik helemaal niet van planningen en programma’s. Maar in dit geval heb ik zelf een keuze gemaakt uit alle tips en suggesties waar Deliciously Sorted mee kwam. Bovendien kan ik altijd afwijken van het programma.

We speelden vals door onze vakantie te laten regelen door een conciërge-dienst
Laat alles voor je regelen (Afbeelding: Deliciously Sorted)

Normaal doe ik maar wat tijdens mijn vakanties. Ik boek tickets en accommodaties, maar de rest zien we altijd wel. Dit leidt vaak tot een ondoordachte planning, of zoals in ons geval, GEEN planning. Met als gevolg dat je inefficiënte routes rijdt, op verkeerde momenten ergens bent waardoor het daar te druk is of te laat aankomt zodat er geen plek meer is. ’s Avonds bedenken we dat we zin hebben om lekker uit eten te gaan. We zoeken ons suf en krijgen vervolgens bij alle goede restaurants te horen dat ze al weken volgeboekt zitten. Waarna we weer opnieuw moeten gaan lopen zoeken in Tripadvisor en Google Reviews.

Hoe fijn is het als alles van tevoren al is geregeld door lokale kenners die op de hoogte zijn van de leukste en nieuwste tentjes en wanneer je daar het beste terecht kunt om het optimale uit je bezoek te halen. Ze reserveren bovendien ruim op tijd je plekje. Vanaf het moment dat je geland bent, hoef je nergens meer over na te denken en kun je je vakantie volledig benutten voor onthaasten en genieten in plaats van toch weer telkens op je telefoon te moeten klooien om dingen te regelen.

Pareltjes op Formentera verklapt

Nadat we op Ibiza geland zijn, is het ineens noodweer. Dat kun je dus niet plannen. Maar onze conciërge helpt ons via Whatsapp en blijkt goed in improviseren. In plaats van in de stromende regen achteraan in de lange rij aan te sluiten voor de taxi’s leidt onze conciërge ons via een sluiproute naar alternatief vervoer.

We speelden vals door onze vakantie te laten regelen door een conciërge-dienst
Een goede conciërge-dienst heeft een groot lokaal netwerk. (Afbeelding: Deliciously Sorted)

We reizen door naar Formentera waar ze ons op een paar prachtige strandbarretjes hadden gewezen met een prachtige zonsondergang en een cocktail in de hand. Bij Casa Pacha dompelen we ons onder in luxe en genieten we van prachtige gerechten en onweerstaanbaar lekkere cocktails. We eten de beste vis van het eiland bij Manolito, echt een verrassende aanrader. We tafelen bij El Gioviale, een geweldig gezellig en goed pastarestaurant waar we 100% zeker voorbij gereden waren als onze conciërge ons hier niet op had geattendeerd. Ook krijg ik overal waar ik kom de beste stranden aangeraden die passen bij waar we van houden.

Conclusie:
Mijn ervaring met conciërge-dienst Deliciously Sorted is positief. We hielden veel meer tijd over voor dat wat we het liefste doen: vakantie vieren. Wat ook een leuke is, is dat je later via je programma nog exact kunt terugvinden wat je gedaan hebt op je vakantie, waardoor je meer herinneringen overhoudt.

Deliciously Sorted is actief op Formentera, Ibiza, Mallorca en Menorca. Wacht niet te lang als je ze op tijd wil inschakelen!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.