Pim Jansen
Pim Jansen Banen & Salaris 14 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit salaris verdien je als beveiliger bij Ministerie van Defensie

Heb jij een diploma MBO 2 Beveiliger op zak? Bij het Ministerie van Defensie zoeken ze jou. Check deze vacature (of beter gezegd: vacatures) met een prima salaris. Ben jij klaar om de belangen van Defensie te beschermen? Geen overbodige luxe in deze tijd.

Oké, je bent dan geen marinier met dit salaris. Maar in deze functie ga je een belangrijke rol spelen voor het defensieapparaat van Nederland.

Vacature: beveiliger (24/7) bij Ministerie van Defensie

In deze functie als beveiliger ben je actief in en rond patrouillegebieden als Soesterberg. Je beveiligt letterlijk de te beschermen belangen van Defensie door het uitvoeren van gewapende interventies, patrouilles, toegangscontroles en het ondersteunen van de Defensie-onderdelen bij calamiteiten.

Dag en nacht, in het weekend en op feestdagen sta jij klaar met maar één doel: de Defensie-onderdelen zo goed mogelijk bewaken en beveiligen. Als beveiliger ben je van onschatbare waarde voor de nationale gevechtskracht. Maar voordat je aan een salaris kunt denken, moet je wel even de boeken in. Wees gerust, niet lang.

MBO 2-diploma en eisen

Voor deze baan bij het Ministerie van Defensie heb je een MBO2 Beveiliger-diploma en enkele jaren relevante werkervaring in de beveiliging nodig. Daarnaast ben je in het bezit van rijbewijs B, en dat is een harde eis. Mocht je nog niet in het bezit zijn van een diploma MBO2 Beveiliger, maar beschik je wel over een diploma VMBO Kader en ben je bereid de benodigde opleiding intern te volgen, dan mag je ook solliciteren.

Mocht je geselecteerd zijn als kandidaat voor deze baan als beveiliger, dan volgt een keuring omtrent de belastbaarheidsmeting voor Beveiliger DBBO. Ook vindt een veiligheidsonderzoek plaats voor de verklaring omtrent gedrag (VGB) op veiligheidsniveau B. Goed, door naar het salaris.

Startsalaris en maximaal salaris

Het minimum salaris als beveiliger bij het Ministerie van Defensie is 2.800 euro bruto per maand, waarna je doorgroeit naar maximaal 3.200 euro bruto per maand. Dit op basis van 38 uren in de week en een contract van 2 jaar. Uiteraard zijn er altijd doorgroeimogelijkheden.

Meer informatie vind je in de vacature op LinkedIn. Ook rond andere patrouillegebieden van Defensie zoeken ze beveiligers, waaronder Ermelo en Amersfoort.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.