Alrik de Jong
Alrik de Jong Banen & Salaris 11 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit verdien je als docent bij Defensie en er zijn vacatures

Werken bij Defensie betekent niet direct dat je militair bent. Er staan veel interessante vacatures open buiten het veld, zoals die van medior docent Engels. 24 uur per week lesgeven voor een mooi salaris. Ook is er vraag naar een medior docent Nederlands.

Communicatie is een van de belangrijkste aspecten binnen het leger, waarbij je als docent Engels een belangrijke rol vervult. Juich niet te vroeg: om in aanmerking te komen, moet je een academische studie Engels afgerond hebben en een eerstegraads lesbevoegdheid op zak hebben. Nogal een verschil met de opleidingseisen voor soldaat bij de Luchtmobiele Brigade. Maar daarvoor moet je fysiek en psychisch juist weer ijzersterk zijn.

Vacature: medior docent Engels bij Defensie

Nuanceverschillen in taal kunnen militair-gevoelige communicatie beïnvloeden. Op juiste wijze Engels spreken en schrijven is nogal van belang. Het Talencentrum Defensie (TCD) is op zoek naar een medior docent Engels die bij het team TCD-School een bijdrage aan het onderwijs van de Engelse taal kan leveren.

Binnen deze baan bij Defensie is je belangrijkste taak het verzorgen van cursussen Professionele Communicatievaardigheden Engels ten behoeve van de opleiding doctrineschrijven. De cursisten van deze opleiding worden lid van internationale en nationale schrijfteams van NAVO-documenten. Daarnaast verzorg je trainingen uit de producten en dienstencatalogus van het TCD.

Salaris en voorwaarden

Zoals gezegd moet je als docent Engels bij Defensie beschikken over een eerstegraads lesbevoegdheid. Ook moet je een universitaire studie Engels hebben afgerond. Daarnaast wordt van je verwacht dat je werkervaring in een internationale setting hebt en een niet aflatende interesse in de ins en outs van de Engelse taal. Hoog eisenpakket, maar daartegenover staat een goed salaris en prima arbeidsvoorwaarden.

Er zijn op dit moment twee vacatures waarin gezocht wordt naar een docent Engels bij Defensie. Eentje in Breda en eentje in Amersfoort. In beide functies gaat het om 24 uur per week. Daarbij wordt een startsalaris tussen de 4.550 euro en 6.250 euro bruto per maand vermeld, afhankelijk van je ervaring. Dit is op basis van een fulltime aanstelling op basis van 38 uur. (Voor 24 uur is dat omgerekend een startsalaris van 2.874 tot 3.947 euro, al is dit niet officieel gecommuniceerd door Defensie. Hoe dan ook niet slecht voor drie dagen werken).

Eenmaal in dienst, dan groeit je salaris mee met je ervaring in deze specifieke functie. En naast je salaris en vakantiegeld krijg je ook nog een eindejaarsuitkering van 8,33% (dertiende maand). Bekijk de volledige vacature hier. En weet dat het Ministerie van Defensie ook op zoek is naar een docent Nederlands, voor nog net iets meer geld.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.