Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 12 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Star Wars-regisseur onthult geheimen achter UFO’s in nieuwe docuserie

J.J. Abrams is een druk man. Als hij niet Star Wars-fans boos maakt met nieuwe films, dan is hij wel op veertig verschillende plekken films en series aan het produceren. Zijn nieuwste project? De geheimen achter UFO’s onthullen.

De beste man is zeer productief, laten we maar zeggen.

J.J. Abrams’ UFO

Het is een goede reminder dat de termen producent en executive producer vrij rekbare begrippen zijn. Tot in hoeverre Abrams daadwerkelijk betrokken is bij zijn nieuwste project is maar de vraag, maar de materie is in ieder geval interessant.

Dan hebben we het namelijk over UFO, een gloednieuwe documentaireserie van het Amerikaanse netwerk Showtime. De vierdelige serie duikt in de mysterieuze wereld van UFO’s, unidentified flying objects. Dat hoeven dus niet meteen aliens te zijn, hoe spannend dat ook klinkt. Het kan bijvoorbeeld ook gewoon om losgeslagen weerballonnen gaan.

Oscar-winnaar

Regisseur Mark Monroe (Icarus) en Paul Crowder (Riding Giants) zijn de uitdaging aangegaan om een diepe duik in dit fenomeen te nemen. Met Mark Monroe heb je meteen een van de grootste namen uit de documentaire-wereld te pakken. De Netflix Original Icarus leverde hem een Oscar voor Best documentary op.

UFO zoomt in op  de “mysterieuze objecten in de lucht en welke clandestiene invloed de Amerikaanse regering, lucratieve particuliere bedrijven en het leger kunnen hebben om de waarheid achter buitenaardse verschijnselen af te schermen om hun eigen agenda’s te bevorderen.”

Ongrijpbare waarheid

Juicy stuff dus, op het randje van complottheorieën. “Naarmate het gesprek bizarder wordt en de mainstream bereikt dankzij geloofwaardig onderzoek naar buitenaardse ontmoetingen, confronteert UFO de meest raadselachtige vragen van allemaal: waarom geloven we wat we geloven? En wat is de ongrijpbare waarheid achter dit decennialange mysterie?”

Nederland en trailer

Het blijft een kwestie van afwachten of UFO wel binnen het geloofwaardige blijft, en niet in het aluminium hoedjes-domein belandt. Na het recente nieuws rondom de Amerikaanse overheid en UFO’s had de timing van deze vierdelige docuserie in ieder geval bijna niet beter kunnen zijn.

UFO is nu te zien op het Amerikaanse showtime. Over een Nederlandse release is op het moment van schrijven helaas nog niks bekend.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.