Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 22 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Wiet bestellen via Uber Eats? Hier kan het vanaf vandaag

Sommige mensen die eind vorige eeuw begin deze eeuw in Groningen studeerden, kennen de Happy Home Service waarschijnlijk nog wel. Bij Uber Eats in Canada kun je vanaf nu ook wiet bestellen, maar dan is er geen koffertje met een dubbele bodem.

Onder studenten was de Happy Home Service in Groningen een bekend fenomeen. De hele dag door kon je via een telefoonnummer wiet bestellen, en dat werd dan thuis bezorgd. Saillant detail: het koffertje dat de bezorger bij zich had, beschikte over een dubbele bodem. En je kunt zelf wel verzinnen wat daaronder verstopt zat.

Wiet bestellen via Uber Eats

Nu, twee decennia later, is Nederland ingehaald door Noord-Amerika. Hier lopen we nog onhandig te doen met het gedoogbeleid, daar is cannabis tegenwoordig op veel plekken gewoon legaal. Taxi- en maaltijdbezorgingsbedrijf Uber geeft Canadese klanten dan ook de mogelijkheid om wiet te bestellen. Dat kan vanaf vandaag met Uber Eats in onder meer de stad Toronto. Het was al mogelijk om sterke drank te laten bezorgen, net als in Nederland.

Volgens Uber Eats zal de samenwerking met de Canadese wietproducent Tokyo Smoke ervoor zorgen dat volwassen legaal veilige cannabis kunnen kopen. Ook draagt het volgens de maaltijdbezorger bij aan het bestrijden van de illegale markt.

Uber Eats liet eerder al weten dat het zich wilde richten op de snelgroeiende cannabismarkt. Topman Dara Khosrowshahi zei al in april dat het bedrijf overweegt wiet aan huis te bezorgen in de Verenigde Staten, als de wet dat toestaat. In Canada kan er nu online besteld worden, maar vooralsnog moet de stuff nog opgehaald worden bij een winkel.

Gezondheidsvoordelen van cannabis

Het gaat sowieso de goede kant op voor liefhebbers en voorstanders van wiet. Vorige week erkende de Food and Drug Administration (FDA) de gezondheidsvoordelen van cannabis. Hierdoor is de kans dat cannabis een officieel medicijn wordt weer een stuk dichterbij. Lees daarover meer in dit artikel.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.