Metro
Metro Stijl 14 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Met deze ‘hack’ blijft de geur van parfum langer op je huid zitten

Op welk platform vind je tegenwoordig de meest nuttige trucjes, trends en tips? Nou, op TikTok word je in ieder geval heel wat wijzer. TikTokkers delen hun geheim waardoor parfum langer geur blijft houden. Hoe? Vaseline blijkt het wondermiddel. Maar werkt dat ook echt?

TikTok is inmiddels uitgegroeid tot een platform vol onnuttige, maar soms ook nuttige informatie. Wat dacht je bijvoorbeeld van de 3-6-9 methode voor meer salaris? Maar er is meer dan geld. Grooming, bijvoorbeeld.

TikTok deelt geheime truc voor parfum

Een vaak gedeelde beautytip is die van het gebruik van vaseline in combinatie met parfum. Hoewel voornamelijk dames de tips delen, lijkt deze truc voor mannen net zozeer te gelden. De vaseline zou namelijk het verdampingsproces van parfum vertragen, waardoor de geur langer blijft hangen. Het klinkt simpel, maar werkt het?

@style

LIFE CHANGING BEAUTY HACKS! Will you try these?! 🥰 @kelseyvenkov #foryou #fyp #style #fashion #beauty #beautyhacks #beautytips #viral #hack #viral

♬ original sound – Kelsey Venkov

@testedscents

#HolidayYourWay #fyp #vaseline #fragrance #fragrancetips #cologne

♬ Girls Want Girls – Drake

Beautydeskundige en journalist Anita Bhagwandas dook voor The Guardian in deze TikTok-trend. Want ook Bhagwandas weet dat parfums een flinke duit kosten, maar daarnaast ook snel kunnen vervliegen.

 Vaseline voor langdurige geur

De beautyjournalist legt in haar onderzoekje uit dat geur niet lang blijft hangen op een droge huid. Ook de alcohol die in het parfum zit, zorgt er volgens haar voor dat de huid nog meer uitdroogt. Bhagwandas onderzocht of te TikTok -trend werkte en haar conclusie is helder: „Ja het werkt.”

Ze testte of vaseline op haar pols ervoor zorgde dat haar parfum langer bleef hangen. Op één pols smeerde ze vooraf geen vaseline, de ander wel. Tot haar verbazing bleek aan het eind van de dag de pols met vaseline een veel sterkere parfumgeur te hebben. Bhagwandas deelt daarnaast nog een parfumtip voor langdurige geur. Parfums met houttonen blijven het langst hangen. Het beste ingrediënt daarvoor is ‘oudh’, dat afkomstig is uit de meest dure houtsoorten van de wereld.

Vaseline doet zijn ding

Haar oordeel is duidelijk, de vaseline-parfum-truc werkt als een tierelier. We namen zelf ook de proef op de som onze redacteur concludeert hetzelfde als Bhagwandas. Een beetje vaseline in de nek of op de pols zorgt voor een langdurige parfumgeur. Heb je vanavond een avondje uit op de planning staan? Je weet wat te doen voordat je een luchtje opspuit.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.