Pim Jansen
Pim Jansen Gadgets 31 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Je trage iPhone wordt sneller na het verwijderen van deze app

Je broekzakbuddy, oftewel je smartphone van Apple, wordt ook een dagje ouder en dat merk je. De snelheid is nog maar een schim van wat het ooit was. Volgens een expert bestaat er een remedie tegen een trage iPhone. Heel simpel: als eerst de populaire app Facebook verwijderen. Maar er zijn meer vertragende apps.

Een onderzoek van technologie-expert en oprichter van Orthogonality, Stavros Zavrakas, bracht een van de grote boosdoeners van trage iPhones aan het licht: Facebook.

Trage iPhone? Verwijder Facebook

Meta-baas Mark Zuckerberg zal niet blij zijn met de uitkomst van het onderzoek. Volgens Stavros Zavrakas drukt de Facebook-app namelijk zwaar op de prestaties van een iPhone. “Er bestaan een aantal iOS-apps die slecht zijn voor de prestaties van je iPhone en ook de batterij sneller leegtrekken. Een van die grote boosdoeners is Facebook. De app is constant op zoek naar updates en meldingen. Daarnaast drukken ook achtergrondactiviteiten zwaar op de prestaties en accuduur van je iPhone”, aldus Zavrakas.

Daar komt nog eens bij dat er steeds meer advertenties en video’s draaien op het platform. Stuk voor stuk content die geladen wordt en veel werkgeheugen van een iPhone inpikt. De oplossing is simpel volgens Zavrakas: verwijder de Facebook-app van je telefoon. Als je dan toch afscheid neemt van Facebook op je iPhone, kun je volgens de technologie-expert beter ook meteen Messenger verwijderen.

Sowieso kan het waarschijnlijk geen kwaad om op deze manier je schermtijd op je iPhone wat te verminderen. Bovendien kun je altijd nog een tablet of pc aanslingeren om te kijken wat voor interessante berichten je contacten hebben gedeeld.

Facebook is niet de enige vertragende app

Het is natuurlijk niet helemaal eerlijk om Facebook als enige de schuld te geven van een trage iPhone. En dat doet Stavros ook niet. Volgens hem zijn er naast Facebook nog een aantal andere zware apps die iPhones trager maken.

Snapchat en TikTok

Zo zou Snapchat je iPhone ook niet bepaald sneller maken. “Deze app gebruikt GPS om je locatie vast te stellen. Ook wanneer je de app niet gebruikt, drukt GPS zwaar op het batterijleven van je iPhone. Ook TikTok zou ervoor zorgen dat je iPhone zich als dikke stront door een dun zeefje worstelt. Het ontvangen, opnemen en afspelen van allerlei video’s is een zwaar proces.

Lees hier meer oorzaken van een trage iPhone.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.