Alrik de Jong
Alrik de Jong Sneakers 19 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Top 5 sneakers van week 20: New Balance x Aimé Leon Dore en meer

Uit de karrenvracht aan nieuwe sneakers in week 20 van 2024 hebben we onze wekelijkse top 5 gemaakt. Met onder meer de oerversie van de Nike Dunk Low en korting op trail-sneakers van Vans.

Naast de oerversie van Nike Dunk Low ook een reis naar het verleden met Vans. En dan werden we nog blij verrast met een nieuwe editie van de Adidas Samba en een Aimé Leon Dore x New Balance-collab.

Top 5 sneakers van week 20 in 2024

We hebben voor je in de aanbieding:

New Balance 610Xv1 met korting

Trail-sneakers zijn behoorlijk populair geworden de laatste jaren. Vroeger schaamde je je als jouw ouders ze aan hadden tijdens het wandelen, tegenwoordig zijn ze hip. Salomon is daardoor ineens een populair sneakermerk en ook andere merken zien de kracht van stijlvolle outdoor-degelijkheid.

New Balance gooit korting op sneakers in trail-stijl à la Salomon
(Afbeelding: New Balance)

New Balance heeft verschillende trail-sneakers in zijn arsenaal, waaronder de recent uitgekomen 610Xv1. Het is een uitgesproken model met een voor New Balance atypisch vetersysteem, waar Salomon-liefhebbers juist bekend mee zijn. Oorspronkelijk kostten de schoenen 180 euro, maar nu koop je ze voor 126 euro. Dat is inderdaad 30 procent korting. Bonus: de waterdichte GORE-TEX houdt je voeten koel en droog bij elk weer. 

Adidas Samba Millennium

De Adidas Samba is een levende legende. Hij werd in de jaren 50 gemaakt om zaalvoetbalvelden te domineren, maar is die sportieve oorsprong inmiddels ontstegen en uitgegroeid tot een onwankelbaar straaticoon.

Adidas dropt met Samba 2.0 upgrade van populairste sneakers
(Afbeelding: Adidas / Bait Japan)

Deze nieuwe Millennium-versie houdt die reputatie hoog met een glad leren bovenwerk en een robuuste rubberen zool. Het klassieke Adidas-logo op de tong is vervangen door het in de jaren 90 veel gebruikte logo met drie schuin aflopende strepen. Ook de buitenzool is iets steviger en de algehele vormgeving straalt iets meer comfort uit. Verkrijgbaar in het wit en zwart voor 150 euro.

Vans Knu Skool

De Knu Skool-sneakers van Vans veroverden de halve wereld in de late jaren 90, meeliftend op de populaire skatecultuur. Kenmerkend voor deze iconische schoenen zijn hun lage silhouet, de dikke tong en de kenmerkende rubberen wafelzool. Deze komen allemaal terug in deze geremixte variant.

vans sneakers
(Afbeelding: Vans)

In deze herintroductie van de Knu School is het bovenwerk gemaakt van stevig suede en aan de achterkant zijn twee hiellussen toegevoegd. Kennelijk wil Vans niet dat hun nieuwe schoenen binnen no time in afgetrapte sneakers veranderen. De nieuwe Knu Schools zijn iets duurder dan in de jaren ‘90, maar met 89,95 euro zijn ze alsnog sympathiek geprijsd. Vanaf nu te bestellen.

Nike Dunk Low ‘Cult Classics’ in Varsity Green

De Cult Classics-collectie van Nike is een zorgvuldig samengestelde selectie van iconische releases die tijd en stijl overstijgen. Achter elk paar zit een verhaal van culturele betekenis, uit het verleden of van de toekomst. Nu dus de klassiek groene Dunk Low-sneakers.

Nike dropt oerversie Dunk Low-sneakers met nieuwe 'Cult Classics'
(Afbeelding: Nike)

De Nike Dunk Low werd iets langer dan 30 jaar geleden voor het eerst gelanceerd. Aanvankelijk was de schoen vooral populair binnen het Amerikaanse collegebasketbal, nu domineren de sneakers het straatbeeld. Deze nieuwe editie in het ‘Varsity Green’ is een ode aan de gelijkkleurige cultklassieker uit de oertijd van het model. Vanaf 09.00 uur op 29 mei te koop voor 119,99 euro. Snel bij zijn, want deze release is vermoedelijk in no-time uitverkocht.

Aimé Leon Dore x New Balance T500

Er is weer een nieuwe collab van ons favoriete merk Aimé Leon Dore met New Balance. Ditmaal zijn de T500-sneakers onder handen genomen.

Aimé Leon Dore x New Balance T500
(Afbeelding: Aimé Leon Dore x New Balance)

Van oorsprong zijn het tennisschoenen, maar tegenwoordig worden de New Balance T500-stappers beschouwd als skate-sneakers. Aimé Leon Dore heeft er ditmaal niet zoveel aan gesleuteld, wat deze collab juist zo stijlvol maakt. Eigenlijk alleen op de hiel zie je dat het een samenwerking betreft. Een relatief betaalbare overigens. De schoenen kosten 165 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.