Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Banen & Salaris 20 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Het vette salaris aan de lopende band van dé pannenkoeken­fabriek

Als we dan toch aan een lopende band in een fabriek moesten staan, dan het liefst in een pannenkoekenfabriek. Elke dag gratis pannenkoeken bij de lunch, en dan ook nog eens salaris! 

Een pak kant-en-klare pannenkoeken halen en ze op een bankje voor de supermarkt één voor één naar binnen schuiven. We zullen niet de enigen zijn die zo menig tussenuur van onze middelbareschooltijd hebben gevuld. Om dit culinaire erfgoed door te geven aan de nieuwe generatie, kun je nu aan de slag in de grootste pannenkoekenfabriek van Europa. Die ligt namelijk in Sliedrecht en er staan vacatures open.

Het salaris van een pannenkoekenbakker

Het doorgeven van tradities is leuk en aardig, maar natuurlijk willen we eerst weten wat we in een pannenkoekenfabriek kunnen verdienen. Voor de functie van ‘Operator Inpak’ biedt men een bruto startsalaris van 2.518,48 euro aan. Dit is op zich al niet slecht, want dit is op basis van 40 uren per week 200 euro meer dan het minimumloon. 

salaris vacature pannenkoeken
(Afbeelding: Cérélia)

Maar daar houdt het niet mee op. Als je gaat werken in een tweeploegendienst (afwisselend ochtend- en avonddienst) krijg je 12,5 procent extra. In een drieploegendienst (afwisselend ochtend-, avond- en nachtdienst) loopt dit op tot 21 procent. Hiermee komt het totale salaris uit op 3.047,36 euro per maand. De euro’s stromen aan de lopende band binnen, zouden we bijna willen zeggen.

Werken in de grootste pannenkoekenfabriek van Europa

De grootste pannenkoekenfabriek van Europa staat in Sliedrecht. Elk uur rollen er 60.000 pannenkoeken van de lopende band; per dag zijn dit er meer dan één miljoen. In een interview met medewerker Johan lezen we dat hij elk half uur een stukje pannenkoek eet om te proeven of de kwaliteit goed is. Johans favoriet is de chocolade American Pancake.

Als ‘Operator Inpak’ ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van het eindproduct. Grote kans dus dat ook jij menig pannenkoekje naar binnen zult happen. Check de vacature hier.

Meer leuke vacatures

Wie nog even verder wil kijken naar opties op de arbeidsmarkt − er zijn er meer dan ooit − kan ook een carrière als buschauffeur overwegen. Verdient nóg beter. Of meld je aan bij het selectieproces voor luchtverkeersleider en verdien het salaris van twee buschauffeurs. Bij beide ben je zonder diploma welkom.

Woon je in de buurt van Sliedrecht en zie je een carrière als ‘Operator Inpak’ in de pannenkoekenfabriek wel zitten? Meld je dan hier aan voor de open avond van 22 mei. En ja, daar worden pannenkoeken bij geserveerd!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.