Felix Decavel
Felix Decavel Tech 20 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

TikTok volgt OnlyFans met adult-only livestreams

TikTok gaat de leeftijdsgrens opschroeven voor gebruikers die een livestream willen hosten. In lijn met OnlyFans wil het social media-platform daarnaast ook livestreams introduceren die exclusief voor volwassenen te bekijken zijn. “Voor een veilige community.”

Voorlopig moet je nog minstens zestien jaar oud zijn om een livestream op te kunnen starten. Vanaf 23 november komt daar dus verandering in en zal de leeftijdsgrens voor livestreams verhoogd worden naar achttien jaar. Maar is dit een bewuste strategie van TikTok om OnlyFans na te apen en zo dus meer volwassen gebruikers naar het platform te lokken?

Gaat Tiktok OnlyFans achterna?

Op de oppervlakte lijkt het inderdaad zo dat TikTok met de introductie van adult-only livestreams gebruikers van OnlyFans wenst af te snoepen. Maar dat is niet de insteek.

De nieuwe 18+ setting voor livestreams is namelijk niet in het leven geroepen om pikante content te kunnen broadcasten. De gebruiksvoorwaarden op TikTok blijven daarover dan ook onveranderd: geen seksueel expliciete beelden toegestaan. Maar waarom verhoogt TikTok de leeftijdsgrens dan?

De nieuwe leeftijdsgrens

De nieuwe leeftijdsrestrictie moet ervoor zorgen dat minderjarigen niet in contact komen met content dat gericht is op een volwassen publiek. In een blogpost zorgt TikTok voor meer duidelijkheid.

“Een bepaalde comedy-routine kan bijvoorbeeld beter aansluiten bij mensen van achttien jaar of ouder. Of, als een host een moeilijk hoofdstuk uit zijn of haar leven wil delen, kan het zijn dat die persoon zich comfortabeler voelt als er geen minderjarigen in de virtuele zaal zijn”, klinkt het.

Overigens zal je geen leeftijdslabels tegenkomen op TikTok zoals je die vaak bij films en series ziet. Content creators zullen de optie hebben om gemakkelijker tags toe te kunnen voegen aan hun video’s. Op die manier zullen ‘adult-only’ livestreams daadwerkelijk ook alleen bij volwassenen op het scherm verschijnen. Ondanks de opmerkelijke verandering van strategie, geen OnlyFans toestanden dus op TikTok.

Meer nieuws over TikTok en OnlyFans

Wist je dat je met OnlyFans een aardig centje kan verdienen? Lees ons artikel over de best betaalde beroemdheden op het platform. Of check hier wat de nieuwste TikTok-hype is.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.