Pim Jansen
Pim Jansen Hebbedingen 25 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Twijfel je over het nemen van een tatoeage? Probeer dan deze tijdelijke ‘echte’ tattoo’s

Tatoeages worden steeds meer een geaccepteerde vorm van lichaamsversiering. Zit je er toevallig zelf over na te denken om een tatoeage te nemen, maar weet je niet zeker of je de rest van je leven naar dezelfde afbeelding wilt kijken? Dan zijn semipermanente tatoeages van Ink Box wellicht een goede optie.

Ink Box tatoeages maken gebruik van hetzelfde proces wat veel stammen in Zuid-Amerika al eeuwenlang gebruiken om hun lichaam te versieren. Het vruchtvlees van de huito-vrucht (Genipa americana) vormt de basis voor deze tijdelijke tatoeage. Hiermee verven stammen in Panama hun huid. Vaak zijn dat grote oppervlaktes, maar ook ingewikkelde en complexe ontwerpen komen regelmatig voorbij. Dit principe vormt de basis voor de tijdelijke tatoeages van Ink Box.

Inkt op natuurlijke basis

Omdat de basis van de inkt puur natuurlijk is, is het gebruik ervan niet schadelijk voor de huid. De huito-inkt werkt door in te weken in de bovenste laag van je huid, de epidermis. Daar reageert het met je huid om de kleur tijdelijk te veranderen. De inkt is veilig voor de huid, pijnloos en op natuurlijke basis.

Tips voor je eerste tatoeage

Eenvoudig aan te brengen tatoeage

De tijdelijke tatoeage is vergelijkbaar met de tatoeages die je als kind vroeger kreeg, de zogenaamde plakplaatjes. Gebruik de applicatie-sticker om het ontwerp te bevochtigen en over te dragen naar de huid. Dit hele proces neemt nog geen vijftien minuten in beslag. Je kunt kiezen uit een hele serie bestaande ontwerpen of een eigen ontwerp maken.

In tegenstelling tot de tatoeages die je als kind kreeg, zullen de tatoeages van Ink Box niet al na een paar dagen loslaten. Ideaal als je dus langere tijd wilt genieten van een tatoeage, zonder er je hele leven aan vast te zitten.

Ben je op zoek naar meer informatie over Ink Box of wil je direct een tatoeage bestellen? Klik dan hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.