Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 30 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Thuisbezorgd in 2021: de hoogste rekening, populairste gerechten en meer

Door corona zaten we ook in 2021 meer thuis dan we zouden willen. Gelukkig weten we inmiddels hoe we er toch het beste van kunnen maken. Dat was zonder Thuisbezorgd in ieder geval een stuk lastiger geweest. De welbekende bezorgsite had het razend druk en wist in 2021 miljoenen Nederlanders te voeden. Maar wat bestelden ze eigenlijk? Het antwoord op deze en andere vragen vinden we in hun trendrapport.

Thuisbezorgd is een van de bekendste bestelplatformen van Nederland. In het afgelopen jaar hebben meer dan vijf miljoen consumenten gebruikgemaakt van de dienst. Samen waren zij goed voor tientallen miljoenen bestellingen. Dat enorme aantal is mede te danken aan corona. Vergeleken met voor pandemie is het aantal online bestellingen zelfs met 32% toegenomen.

Thuisbezorgd onthult de populairste gerechten

Eten bestellen via Thuisbezorgd deden we in 2021 vooral ‘s avonds omdat we geen zin hadden om te koken of omdat we gewoon zin hadden in iets lekkers. Wat we het lekkerste vinden, verschilt per provincie. Onder de grote rivieren en in het Oosten was de kapsalon döner niet aan te slepen. In Friesland en Zuid-Holland gaan ze liever wokken en een echte Drent maak je blijkbaar gelukkig met spareribs.

Thuisbezorgd weetje: de duurste bestelling werd op 31 maart 2021 geplaatst. De rekening was maar liefst 823 euro!

Wisselende gerechten doen het goed, maar over de gehele linie blijft Italiaans de populairste keuken. Met name de pizza margherita en pizza salami worden veelvuldig besteld via Thuisbezorgd. Op de tweede plek vinden we de Japanse keuken. Er werd in 2021 genoeg sushi besteld om vier voetbalstadion mee te vullen. De Amerikaanse, Chinese en Indiase keukens maken de top vijf compleet.

We bestellen steeds vaker vega

Wat ook opvalt is dat we een stuk bewuster bestellen. Zo steeg het aantal vegetarische bestellingen in 2021 met 57%. Vooral op pizza vinden we vlees geen must, maar ook vegaburgers of falafel gaan er goed in. En het zijn niet meer alleen de hippe randstad bewoners die vega gaan. Ook in regio wordt minder vlees besteld. Limburg maakte op dat gebied de grootste sprong.

Thuisbezorgd weetje: er is iemand in Nederland die in het afgelopen jaar 832 keer een bestelling heeft geplaatst. Dat is 2,3 keer per dag!

De top 5 populairste besteldagen op Thuisbezorg

  1. Nieuwjaarsdag (1 januari)
  2. Een koude lentedag (27 maart)
  3. Goede vrijdag (10 april)
  4. Salaris uitbetalings-dag (24 april)
  5. Pinksteren (23 mei)

Meer weten over ons bestelgedrag in 2021? Lees dan hier het gehele trendrapport van Thuisbezorgd.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.