Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 10 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Tony Soprano keert terug in The Sopranos-prequelfilm van de originele schrijver

The Sopranos, de tv-serie over de Italiaans-Amerikaanse maffia in New Jersey bestaat 20 jaar. Dat is reden voor een groot feest zou je denken. Regisseur David Chase heeft echter andere ideeën om het lustrum te vieren. In een gesprek met de website Deadline heeft hij een aantal details vrijgegeven over de aankomende speelfilm The Many Saints of Newark.

Centrale rol voor Tony Soprano

Tijdens het gesprek onthulde Chase dat een jonge Tony Soprano een behoorlijk centrale rol gaat spelen in de film. Een groot deel van het verhaal zal raakvlakken hebben met de raciale spanningen in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Meer specifiek tussen de Afro-Amerikanen en de in Newark woonachtige Amerikanen van Italiaanse afkomst. Leuk detail: De film heet ‘The Many Saints of Newark’ omdat het draait om Dickie Moltsanti, de vader van Christopher Moltisanti. In het Engels betekent Molti Santi ‘Many Saints’.

Het leven in Newark in de jaren 70

“Ik was in die tijd geïnteresseerd in Newark en het leven van de inwoners van Newark,” vertelde David Chase. “Ik ging er elke zaterdagavond heen om te eten bij mijn grootouders. Maar wat me het meest interesseerde waren Tony’s jonge jaren, zijn jeugd en wat hij meemaakte. Ik was mateloos gefascineerd om dat tot in de details te onderzoeken. ”

The Many Saints of Newark is geschreven door David Chase en Sopranos legende Lawrence Konner, samen met regisseur van Alan Taylor (The Sopranos, Mad Men, Game of Thrones). Alessandro Nivola kruipt in de rol Dickie Moltisanti, de vader van Christopher van The Sopranos.

Maffia op Netflix

Ben je gek op films en series over de maffia en kun je niet wachten op The Many Saints of Newark? Dan hebben we goed nieuws voor je. Binnenkort verschijnt er namelijk nog een maffiafilm, maar dan van Martin Scorsese met Robert de Niro, Al Pacino en Joe Pesci. Deze heet The Irishman en verschijnt ergens dit jaar op Netflix. Meer weten? Klik dan hier.

Highsnobiety

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.