We hebben goed nieuws over de nu al legendarische Netflix-film ‘The Irishman’

Grote namen zijn geen garantie voor succes, maar op papier is The Irishman nu al een legendarische film. Martin Scorsese verzamelde voor zijn nieuwe project een ongekende cast. Robert de Niro, Al Pacino, Joe Pesci, Jesse Plemons en Ray Romano. Stuk voor stuk topacteurs die van deze speciaal voor Netflix geproduceerde gangsterfilm een succes gaan maken.

Hoewel we nog geduld moeten hebben tot 2019, kwam er gisteren goed nieuws naar buiten. Via Instagram liet Martin Scorsese weten dat de opnames afgerond zijn. Hoewel er nog een hoop werk aan de winkel is voor de gerenommeerde regisseur, is dit toch altijd weer een heugelijk moment. Vooral de special effects-jongens gaan het nu druk krijgen, want De Niro moet in veel scenes digitaal jonger gemaakt worden.

That’s a wrap! Thank you to the many people who made this possible. #iheardyoupainthouses #theirishman

A post shared by Martin Scorsese (@martinscorsese_) on

Robert de Niro vs. Al Pacino

Dit is omdat hij de rol van Frank Sheeran op zich heeft genomen. Deze welbekende huurmoordenaar pleegde in zijn leven meer dan twintig moorden en zou ook betrokken zijn geweest bij de verdwijning van Jimmy Hoffa. In de jaren ‘50 en ‘60 was Hoffa een zeer invloedrijk persoon en had daarnaast nauwe banden met de maffia.

Zijn levensverhaal wordt beschreven in I Heard You Paint Houses. Dit boek verscheen in 2004 en dient nu als inspiratie voor The Irishman. Jimmy Hoffa zal vertolkt worden door Al Pacino. Onze gedachte gaat daardoor meteen terug naar 1995 toen Heat verscheen. In deze klassieker stonden Robert de Niro en Al Pacino namelijk ook al tegenover elkaar. Laten we hopen dat ze het kunstje van toen kunnen herhalen.

The Irishman op Netflix

Ook Martin Scorsese, Robert de Niro en Joe Pesci kennen elkaar maar al te goed. Zij werkten immers al eerder samen aan de legendarische gangsterfilm Goodfellas. Afgelopen weekend won Netflix de Oscar voor beste documentaire, maar met The Irishman hebben ze mogelijk een kanshebber voor ‘beste film’ in huis. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot 2019, want dan verschijnt de film exclusief op Netflix.

Reageer op artikel:
We hebben goed nieuws over de nu al legendarische Netflix-film ‘The Irishman’
Sluiten