Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 7 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

The Rings of Power wijzigt cast en er is één grote verrassing

Amazon heeft aangekondigd welke nieuwe acteurs de cast vervoegen voor het tweede seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power. En er is één ultra-belangrijk personage dat plots met een ander gezicht op het scherm zal verschijnen. Wiens kop gaat aan het rollen?

Het eerste seizoen van The Rings of Power liep niet bepaald van een leien dakje. Xenofobische trollen teisterden de nieuwe fantasyreeks al vanaf het startschot en critici begonnen langzaamaan toch ook te morren. Hopelijk kan de nieuwe cast van de hitserie daar verandering in brengen en het blazoen van Amazon opnieuw oppoetsen.

Grootste wijziging cast in The Rings of Power

Te beginnen met een fan favorite die Midden-Aarde helaas voor goed verlaat.

Joseph Mawle was Adar

De rol van de gevreesde – maar door het publiek geliefde – leider van de Orks, Adar, zal voortaan niet langer door Game of Thrones-veteraan Joseph Mawle vertolkt worden.

rings of power, cast, adar
Joseph Mawle als Adar (Afbeelding: Amazon Prime Video)

Op Twitter laat de voormalige The Rings of Power-acteur weten zich “vereerd te voelen dat het personage in de smaak viel”, maar voegt hij er ook aan toe dat het “zijn taak als acteur blijft om steeds nieuwe rollen en werelden te ontdekken.” Daarmee lijkt het alsof de broer van Eddard Stark (in Game of Thrones) er zelf de brui aan heeft gegeven. Wie krijgt nu de eer in de schoot geworpen om die belangrijke rol van Adar te vervullen?

Sam Hazeldine wordt Adar

Het kan zijn dat deze naam je bijster is, maar Sam Hazeldine heeft ongetwijfeld al zijn opwachting gemaakt tijdens een van je filmavonden. In seizoen 2 van Peaky Blinders speelde hij de rol van George Sewell, een rivaal van Tommy Shelby. Verder had de Britse acteur ook rollen in The Last Duel, The Witcher en (kijktip!) Slow Horses.

rings of power, nieuwe cast
Sam Hazeldine in seizoen 2 van Peaky Blinders (Afbeelding: Netflix)

In ieder geval is er dus één nieuwkomer in The Rings of Power die voor een uiterst verrassende verschuiving in de cast zorgt.

Andere nieuwe namen in The Rings of Power

De andere nieuwe leden van de The Rings of Power-cast vervangen geen collega’s, maar vertolken personages die vanaf seizoen 2 aan ons voorgesteld worden. Voorlopig is het ook nog niet duidelijk welke rollen de acteurs op zich zullen nemen.

Galadriel en Adar in The Rings of Power (Afbeelding: Amazon Prime Video)

Voor de minder bekende goden Gabriel Akuwudike, Yasen Atour, Ben Daniels, Amelia Kenworthy, Nia Towle en Nicholas Woodeson is het hoe dan ook een uitgelezen kans om zich voor de ogen van het grote publiek (en Hollywood) te bewijzen. Zodra we meer weten over de personages, lees je het direct.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.