Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 10 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Amazon heeft goed en slecht nieuws voor Lord of the Rings-fans

The Rings of Power had heel wat voeten in de aarde nodig om gemaakt te kunnen worden. De productie van het eerste seizoen nam vanwege de coronapandemie bijna twee jaar in beslag en het tweede seizoen lijkt hetzelfde lot beschoren. Wanneer kunnen we seizoen 2 verwachten? Showrunner Patrick McKay heeft laten weten dat dit “nog een aantal jaar kan duren”, en dat kun je interpreten als goed en slecht nieuws.

In 2017 kocht Amazon de rechten van de Tolkien-boeken voor een astronomische som van 250 miljoen dollar en na de productie van het eerste seizoen staat de teller van de rekening al op 1 miljard dollar. Daarmee is Rings of Power de duurste serie ooit gemaakt. Met andere woorden is het niet verwonderlijk dat de Amerikaanse pakjesbezorger de tijd neemt om deze fragiele lading te leveren. En al zeker als je bekijkt dat een deel van het trouwe klantenbestand niet te spreken is over de inhoud van hun pakketje.

Kritiek op The Rings of Power

Deze week is het al tijd voor de achtste en laatste aflevering van het eerste bewogen seizoen. De Lord of the Rings-prequel krijgt het ondanks hoge kijkcijfers vaak hard te verduren van critici en fans. Voornamelijk ergeren ze zich aan het trage, inconsequente tempo van de serie. En het moet gezegd zijn: op de zesde aflevering na hebben we nog niet veel kunnen genieten van die epische veldslagen waar de filmtrilogie zo bekend om stond.

Overigens kunnen sommige die-hard Tolkienfans zich ook niet vinden in bepaalde creatieve beslissingen die sterk afwijken van het bronmateriaal uit de boeken, waaronder de huidskleur van enkele personages. Dat laatste punt zegt overigens meer over de ‘fans’ dan over de creatieve beslissing.

arondir, slechte reviews, lord of the rings, the rings of power
Arondir, een personage dat veel kritiek krijgt (Afbeelding: Amazon Prime Video)

Vermoedelijk ligt de bak vol kritiek aan de basis dat Amazon, ondanks een terugkeer naar pré-coronatijden wat betreft opnames, er bijna even lang over gaat doen om het tweede seizoen in te blikken. En dat hoeft niet per sé slecht nieuws te zijn.

Releasedatum Rings of Power seizoen 2

De streaminggigant heeft namelijk forse bedragen overgemaakt aan de nazaten van Tolkien met de verwachting er vijf seizoenen lang van te kunnen cashen. Als na het tweede seizoen al blijkt dat de serie een flop is, dan zouden de aandelen van Amazon wel eens een ferme knauw kunnen krijgen. De schrijvers willen dus niets aan het toeval overlaten. Ook al zijn de opnames van het tweede seizoen al begonnen, de verwachting is dat het vervolg op the Rings of Power pas eind 2023, begin 2024 op de schermen zal verschijnen. Tijd kost geld, maar een verloren investering in de miljarden ook.

Ben je niet helemaal op de hoogte van wat er precies loos is in Middle Earth? Check dan dit artikel nog even voor een uitgebreider verslag van de kritiek die de serie te verduren krijgt. En wist je al dat er personages in Rings of Power ook al in Lord of the Rings te zien waren?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.