Stijn Kuster
Stijn Kuster Eten & Drinken 26 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe whisky The Macallan verpakt in afgedankte Bentley’s

The Macallan heeft samen met Bentley een nieuwe whisky onthuld, Horizon genaamd. De fles is deels gemaakt van afgedankte materialen uit de fabriek van Bentley.

Bentley en The Macallan zijn al vaker de samenwerking aangegaan, maar deze versie is wel heel uniek. De fles doet alles anders dan je gewend bent.

Fles van afgedankte Bentley-materialen

Om te beginnen staat de fles niet horizontaal, maar ligt hij op zijn rug. “De samenwerking met Bentley Motors heeft ons geïnspireerd om de dingen anders te zien. In de whiskywereld staat alles rechtop. Toen we keken naar de horizontale richting die Bentley Motors als onderdeel van de auto-industrie nastreeft, deed het ons nadenken of en hoe we dit formaat konden aanpassen voor whisky, die uiteindelijk moet worden geschonken”, aldus Jaume Ferras (Creative Director bij The Macallan).

Whisky, Bentley, the macallan
(Afbeelding: Bentley)

Het design waarmee het hand geblazen glas omhuld is, maakte de designer van duurzame materialen. Het aluminium dat gebruikt is, komt uit de Bentley-fabriek en is restmateriaal dat bij de productie van de Continental GT, Bentayga en Flying Spur over was. Het hout is zowel restmateriaal van Bentley als van The Macallan.

Investeren in whisky of wijn: wat is een betere belegging?

De koperen details rondom het design van de fles whisky zijn afkomstig van de kleine distilleerketels die vroeger door The Macallan gebruikt zijn. Opvallend is dat het leder geen namaak is van een soort kunststof. De bedrijven stellen dat het leder dat gebruikt is wel de laagste CO2-uitstoot ter wereld heeft en lokaal geproduceerd is in Schotland.

The Macallan Horizon is limited edition whisky

De nieuwe whisky Horizon The Macallan en Bentley is nog niet te koop. Naar verwachting verschijnt de gelimiteerde editie in de zomer van 2023 op de markt. De prijs en hoeveel exemplaren er worden gemaakt, is nog onbekend.

Oudste Single Malt whisky

The Macallan is een gevestigde naam in de whiskywereld. Zo brachten ze dit jaar nog de oudste single malt whisky ter wereld op de markt. En ja, die whisky was behoorlijk prijzig.

Whisky, Bentley, the macallan
(Afbeelding: Bentley)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.