Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 26 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Studio achter beste film van 2022 onthult veelbelovende oorlogsfilm

Maak kennis met The Inspection, een dramafilm van de studio achter Everything Everywhere All At Once over een homoseksuele marinier die wil slagen in een systeem dat hem eigenlijk uitkotst.

Universal, Warner Bros., Paramount: normaliter maakt het je waarschijnlijk niks uit welke grote studio achter een film zit. Vooral bij zulke giganten maakt dat voor het eindproduct ook vrijwel geen verschil.

A24 scoort

Dan kun je beter naar de regisseur, de schrijver of de cast kijken. Toch zijn er ook studio’s waarbij de naam wél een soort keurmerk is geworden. A24 is daar het voornaamste voorbeeld van. Het productie- en distributiebedrijf is in 2012 opgericht, en daarmee vergeleken met alle grote studio’s uit de vorige eeuw een groentje.

Een groentje, maar wel een opvallend trefzeker groentje. Het onafhankelijke bedrijf heeft met zijn eigenzinnige marketing en filmkeuzes de afgelopen jaren een oerdegelijke reputatie opgebouwd. Hoe vreemd of onbekend de film in kwestie dan ook, als blijkt dat A24 het uitbrengt dan gaan filmliefhebbers toch even een kijkje nemen.

Hit na hit

Zo distribueerden ze dit jaar nog Everything Everywhere All at Once, de geprezen multiverse-film die dat concept beter uitvoerde dan de nieuwe Doctor Strange-film. Met slechts een handjevol VFX-artiesten, waaronder de regisseurs zelf. Recensenten noemden het al de beste film van 2022.

Daarvoor scoorden ze onder andere met Midsommar (2019), Hereditary (2018), The Lighthouse (2019) en Moonlight (2016). Google vooral A24 even, want het levert praktisch een één op één over te nemen must watch-lijst op.

The Inspection

Juist daardoor kijken we ook uit naar The Inspection. Dat is een aankomende oorlogsfilm van A24, geregisseerd door Elegance Bratton. Met The Inspection vertelt hij zijn eigen verhaal.

De dramafilm gaat namelijk over Ellis French, een jonge homoseksuele zwarte man die door zijn moeder het huis uit is getrapt. Hij is wanhopig, en besluit bij de mariniers te gaan, en er alles aan te doen om te slagen in een systeem dat mannen als hem normaliter uit zou spugen.

French wordt gespeeld door Jeremy Pope, een relatief onbekende acteur die je kunt kennen van het uitstekende One Night in Miami. Zijn moeder wordt gespeeld door Gabrielle Union (Bad Boys II). De cast wordt verder afgemaakt door Raúl Castillo (Army of the Dead) en Bokeem Woodbine (Spider-Man: Homecoming).

Eerste trailer voor oorlogsfilm

De namen maken echter niet eens uit. A24 maakt juist vaak indruk met nieuwe talenten, en alles wijst erop dat ze dat weer voor elkaar gaan krijgen met The Inspection. Journalisten spreken al van een kanshebber voor de Oscars.

We hebben namelijk een eerste volledige trailer te pakken. De schijnwerpers zijn op French gericht, die op moet boksen tegen diepgewortelde vooroordelen in het leger:

The Inspection gaat zijn debuut maken in september, tijdens het Toronto Film Festival. Het slechte nieuws? Er is verder nog niks bekend over een bredere lancering in de bioscoop. Hopelijk krijgen we daar snel meer over te horen.

En ach, in de tussentijd heeft A24 als zoethouder nog een horrorfilm van Nederlandse boden voor je: Bodies Bodies Bodies.

The Inspection Eerste trailer voor oorlogsfilm A24
🔥 (Afbeelding: A24)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.