Martin de Coninck
Martin de Coninck Films & Series 4 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

The Last of Us is pas het begin: 5 heerlijke scifi-series in 2023

Krijg je geen genoeg van heerlijke scifi-series, zoals The Last of Us? Geen probleem. 2023 wordt namelijk een sciencefictionjaar om van te smullen.

Pak je agenda er maar bij, deze scifi-series zijn bevestigd voor 2023.

Veelbelovende scifi-series in 2023

Bovenaan de lijst een sciencefictionserie met torenhoge verwachtingen.

1. The Three-Body Problem (Netflix – Exacte release n.n.b.)

Laten we beginnen met een scifi-serie waar fans watertandend op wachten: The Three-Body Problem. Netflix snakt naar een killer van een serie en zou met deze titel wel eens goud in handen kunnen hebben. De serie is een verfilming van het zeer succesvolle en gelijknamige scifi-boek, geschreven door de Chinese auteur Liu Cixin.

The Three-Body Problem, nieuwe scifi series, 2023, netflix, the last of us
(Afbeelding: Netflix)

Kosten noch moeite zijn gespaard: voor de verfilming zijn showrunners Benioff en Weiss gestrikt, bekend van Game of Thrones. Het verhaal in een notendop: een samenzwering die eindigt in een VR game zoals we nooit eerder zagen.

2. The Mandalorian seizoen 3 (Disney+ – 1 maart 2023)

Disney+, Netflix, HBO MAX, het maakt acteur Pedro Pascal allemaal niet uit. Hij sloert van de ene streamingdienst naar de volgende en roert overal z’n vinger in de pap. Naast hoofdrollen in Narcos en The Last of Us speelt hij ook Mando (Din Djarin) in de Starwars-hitserie The Mandalorian. In seizoen 3 keert hij terug naar zijn thuisplaneet Mandalor waar hij oog in oog komt te staan met de radicale Bo-Katan Kryze.

3. Secret Invasion (Disney+ – begin 2023, exacte release n.n.b.)

Een nieuwe Marvel-miniserie mag natuurlijk niet ontbreken in het lijstje met scifi-series. In Secret Invasion zien we de verraderlijke Skulls terug die van gedaante kunnen wisselen. Aan Nick Fury (Samuel L. Jackson) en zijn MCU-kompanen de taak om dit buitenaards gespuis een halt toe te roepen. Naast oude bekenden betreden ook Olivia Colman en Emilia Clarke het MCU. Die laatste kennen we natuurlijk als Daenerys Targaryen in Game of Thrones.

4. Gen V (Amazon Prime – Exacte release n.n.b.)

Amazon Prime heeft met The Boys een knaller van een serie in handen. Een spin-off met jongere versies van de superhelden (eigenlijk antihelden) ligt voor de hand. En die komt er nu ook met Gen V. De kans op een nieuw succes is groot. Scifi-series en films als Yellowjackets en The Hunger Games deden het namelijk bijzonder goed. Blijkbaar vinden we het allemaal heerlijk om te kijken naar tieners die spelletjes spelen op leven en dood.

5. Yellowjackets Seizoen 1 & 2 (10 maart 2023– Ziggo Movies & Series)

Over Yellowjackets gesproken: op 24 maart 2023 verschijnt seizoen 2 van deze coole scifi-serie. Nog meer drama, mysterie, vreemde flashbacks én niet te vergeten een aantal nieuwe castleden. Waaronder ook Elijah Wood, Simone Kessel en Lauren Ambrose.

Nog niet bekend met The Last of Us en geen HBO Max? Bekijk aflevering 1 gratis op YouTube.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.