Maarten Verkoren
Maarten Verkoren Hebbedingen 19 okt 2020
Leestijd: 4 minuten

Teufel Radio 3Sixty getest: zeer complete speaker met topgeluid

De Radio 3Sixty van Teufel is niet alleen een bluetooth speaker: dat zou dit prachtige apparaat zwaar tekort doen. Voor krap driehonderd euro heb je een krachtige speaker die je op veel verschillende manieren kan bedienen, via bluetooth en wifi kunt bereiken en waar iedereen in huis op zijn favoriete manier naar kan streamen. Manners testte het apparaat.

Mijn opa had een houten kastje met een antenne staan, schitterend staaltje techniek dat nu zo achterhaald is dat het weemoed oproept naar de tijd van de grote uitvinders. De geniale Stephen Fry maakte er onlangs een meesterlijke podcast-serie over die ik warm kan aanbevelen. Met de grammofoon was dat de enige geluidsbron voor muziek in zijn huiskamer en hele huis, op de instrumenten zelf na dan.

Razendsnelle ontwikkeling

Later kwamen de stereo’s met diverse speakers en bijbehorende draden die moesten worden getrokken. Ik kocht al heel jong van mijn gespaarde zak- en corveecentjes als eerste van mijn vriendjes een eigen stereo en zette trots in elke hoek van mijn kamer een speaker neer. Dat hebben de andere gezinsleden geweten!

Radio 3Sixty Teufel
Laagdrempelig (Afbeelding: Teufel)

Sinds we in het internettijdperk leven, kunnen we dankzij wifi en bluetooth draadloos muziek streamen naar speakers. De stap ervoor, een losse speaker met een draadje naar de iPod heb ik uiteraard niet overgeslagen, noch de speaker waar de iPod ingeklikt kon worden. De jongeren van nu weten niet beter dan dat je hoort te fietsen met een speakertje met rapper Boef en als je op het strand zit, hoor je overal om je heen verschillende liedjes uit meegebrachte speakers komen.

Kwaliteit

Teufel blaast al jaren een behoorlijke deun mee met haar vertrouwde concept: topgeluidskwaliteit vanuit een speaker-bouw-dna en alleen directe verkoop via internet. Ook van Teufel heb ik al meerdere speakers mogen testen maar de Radio 3Sixty is uniek omdat hij alles-in-één biedt. Om te beginnen, is het een speaker waarmee je verbindt via bluetooth of wifi. Dat is fijn, dan hoef je die keuze alvast niet te maken. De Radio 3Sixty is al een paar jaar op de markt en is recent vernieuwd en nog completer geworden.

Radio 3Sixty Teufel
Onderaanzicht (Afbeelding: Teufel)

Het geluid, en dat zal de kenner niet verbazen, is heel goed. Hij vult de huiskamer (vandaar de naam 3Sixty?) en heeft een goede diepe bas maar alle muzieksoorten komen uitstekend tot hun recht. De speaker ziet er ook solide uit, zowel qua materialen als qua vorm als qua gewicht. Dit is geen Action-speaker, zeg maar.

Teufel combineert nostalgie met modere techniek

Wat opvalt, is dat het dashboard naast een aantal drukknoppen ook twee echte mooie ouderwetse draaiknoppen (en heuse antenne aan de achterkant) etaleert wat nostalgische gevoelens oproept naar mijn eerste radio en hifiset. Het fullcolor led-scherm (dimbaar) laat er echter geen twijfel over bestaan dat het hier gaat om een apparaat uit 2020 en wanneer je je Spotify streamt, zie je keurig de album-covers in het schermpje terug. Mooi!

Radio 3Sixty Teufel
Zelfs met afstandsbediening (Afbeelding: Teufel)

Maar nog even terug naar radio. Via internet kun je al jaren radiostations uit de hele wereld streamen, een genot voor reisfanaten zoals ik. Even koppelen aan een bluetooth speaker en je favoriete zender uit Trinidad bubbelt je huiskamer in. Met de Radio 3Sixty kun je een paar stappen overslaan, want je hoeft geen verbinding te leggen tussen je device en je speaker, aangezien de internetradio al ingebouwd zit. Zei ik alles-in-één?

Zelfs voor digibeten

Het mág overigens wel, want er zit een handige app bij voor op je telefoon zodat je de speaker ook kunt besturen vanaf je toestel. Het zoeken van radiozenders is niet moeilijk, het menu op de Radio 3Sixty spreekt voor zich en het is stiekem best lekker om aan de grote draaiknoppen te draaien (en er op te drukken!). Ook kun je via FM perfect naar de radio luisteren of via DAB+ (zeg maar de opvolger van FM).

Radio 3Sixty Teufel
Zwart of wit (Afbeelding: Teufel)

Je hebt ook de mogelijkheid om je zenders te zoeken en aan je favorieten toe te voegen via een internet-portal, handig want dan kun je zoeken met zoekwoorden. Zo voegde ik de leukste bachata-, country-, blues- en jazz-zenders toe aan het lijstje voor mijn vriendin die verder, tot mijn grote verbazing, helemaal zelf uit de voeten kon met de Radio 3Sixty. Dat wil wat zeggen, zegt ze zelf, want ze is een overtuigd digibeet. De techniek, daar ben ik voor (among other things). De Radio 3Sixty is direct door haar ingepikt als haar thuiswerkspeaker omdat het bedienen ervan haar intuïtief afgaat.

Pairen met bluetooth is gemakkelijk, waardoor je ook muziek kan streamen van bijvoorbeeld YouTube of welke geluidsbron dan ook. We gebruikten hem zelfs als speaker voor een film die we keken. De Radio 3Sixty heeft nog meer mogelijkheden, wat hem tot een zeer compleet multifunctioneel mediacenter maakt.

Teufel Radio 3Sixty: conclusie

Conclusie: heel goed geluid, veel mogelijkheden, intuïtief bedienbaar en past bij elke audiowens. Meer weten over de Teufel Radio 3Sixty of deze speaker meteen bestellen? Klik dan hier.

Radio 3Sixty Teufel
Met retro-draaiknoppen (Afbeelding: Teufel)

Ben je juist op zoek naar nieuwe draadloze oortjes? Ook dan ben je bij Teufel aan het juiste adres. Onlangs hebben ze namelijk de AIRY TW uitgebracht, en ook die hebben we voor je getest. Benieuwd of deze AirPods-concurrent de moeite waard is? Lees dan hier onze review. 🎵👂

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.