Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's & Motoren 29 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Tesla haalt voor Nederlanders belangrijke keuze uit online optie-lijst

De zomer is begonnen en de grenzen gaan weer open. Dat betekent dat je in de aankomende periode ongetwijfeld weer meer caravans en auto’s met fietsendragers gaat tegenkomen. Tegenwoordig kan dat ook een Tesla zijn, maar blijft dat ook zo? De trekhaak is namelijk verdwenen uit de online configurator.

Een oplettende lezer van egear.be (een Belgische website) ontdekte dat de zogenaamde Tow Hitch Package niet meer in de online configurator te vinden is. Dat pakket klinkt misschien iets spannender dan het is, want het is toch vooral een trekhaak met de daarbijbehorende aansluitingen en andere zaken. Toch is dit voor veel Nederlandse Tesla-klanten wel een belangrijk optie. We zijn tenslotte een caravan en fietsland, maar ook op de Nederlandse site is het Tow Hitch Package niet meer te vinden.

Geen trekhaak meer voor de Tesla?

We hebben het even nagevraagd bij Tesla en het klopt inderdaad dat de trekhaak niet meer in de online configurator staat. Gelukkig hoeven toekomstige Tesla-rijders zich geen zorgen te maken. Het Tow Hitch Package is nog steeds beschikbaar, maar is nu een “off menu” optie. Dus hoewel je ‘em niet meer standaard aan kan vinken, is het nog steeds mogelijk om een trekhaak op je Tesla te zetten.

Dat het kan, betekent overigens niet dat het een heel goed idee is. Hoewel verschillende modellen van Tesla een Tow Mode hebben, is de elektrische auto niet ideaal om een aanhanger of caravan mee te trekken. Vooral de range van elektrische auto’s loopt enorm terug wanneer je er wat achter hangt. Naar Zuid-Frankrijk met de caravan wordt daardoor een nog veel langere reis met vele laadstops. Niet ideaal. Daarnaast ligt ook het maximale trekgewicht vaak niet al te hoog.

Snel, sneller, SpaceX

Heb je geen trekhaak nodig en ben je gek op snelheid, dan is een Tesla juist wel de perfecte keuze. Het bedrijf van Elon Musk blijft maar records breken met de ongekende acceleratie van hun auto’s. Zo schiet de nieuwste Model 3 in minder dan twee seconden van 0 naar 100 km/u. Bizar, maar het kan nog veel gekker. Tesla wil namelijk dat record met behulp van deze SpaceX technologie nog veel scherper gaan zetten.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.