Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 12 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Sydney Sweeney in zenuwslopende HBO Max-film met 100% score

Sydney Sweeney speelt de hoofdrol in een zenuwslopende nieuwe HBO-film van de bovenste DVD-plank. Het docudrama volgt de waargebeurde exploten van een beruchte klokkenluidster. Maar is Reality een heldin of heeft de jonge soldaat haar land verraden?

Indien je van geen kijkgenot wenst beroofd te worden, raden we je aan Reality Winner niet te googelen. Vanwege de eerste trailer van de HBO-film is het hoe dan ook moeilijk om geen spoilers op te zoeken over de jonge Amerikaanse die door Sydney Sweeney ijzersterk vertolkt wordt.

Reality verschijnt op 29 mei op HBO Max. In de Verenigde Staten zal het streamingplatform dan al simpelweg Max heten. Check daarvan hier de nieuwe prijzen en abonnementen.

Sydney Sweeney scoort 100% met Reality

In 2017 werkte Reality Winner als vertaler van de NSA toen ze ervan beschuldigd werd geheime documenten gelekt te hebben over de Russische inmenging in de Amerikaans presidentsverkiezingen een jaar voordien. De nieuwe HBO-film is gebaseerd op de transcripties van het daaropvolgende verhoor tussen de FBI en deze vermeende klokkenluidster. Verder is Reality ook een verfilming van het Broadwaystuk Is This a Room, waarvan dezelfde regisseur nu achter de camera kruipt. Naast Sydney Sweeney spelen Josh Hamilton en Marchant Davis ook de pannen van het dak.

Op het filmfestival van Berlijn werd het docudrama van HBO op unaniem applaus onthaald. En hoewel voorlopig alleen professionele critici de film hebben gezien, scoort Reality voorlopig de volle 100 procent op Rotten Tomatoes. De lovende recensies spreken van een voortreffelijke prestatie van de jonge Euphoria-actrice. “Door vast te houden aan de feiten van wat er werkelijk is gebeurd, blijkt Reality onverwacht onthullend te zijn, zowel over de persoon als over het land dat ze diende.”

Op IMDb krijgen Sydney Sweeney en co een puike 7,5 op 10. Check ook haar nieuwe romcom vol stomende scènes en donkere humor. Of bekijk haar campagne voor Victoria’s Secret.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.