Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 25 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

De Superman-workout van Henry Cavill, die terugkeert in zijn rol

Henry Cavill keer terug als Superman. Vorig jaar was hij te zien in Zack Snyder’s Justice League, met een zwart pak. Maar er komt dus een nieuwe film over de superheld. Dit is de workout waarmee hij fit blijft.

Als je Man of Steel genoemd wil worden, dan moet je daar voor trainen ook. Waar er voor de workout van Jason Statham een complete sportschool nodig is, doet Henry Cavill het op de deadlift na volledig op eigen gewicht. Prima thuis te doen, vooral als je een halter hebt.

Henry Cavill is altijd fit

De Superman-acteur vertelde eerder in een interview met Men’s Journal hoe hij tussen zijn films door fit blijft. “Ook als het niet nodig is voor een rol, blijf ik trainen voor een bepaald basisniveau. Als het kan in de sportschool bij mij om de hoek, hier in Londen. Hard trainen, maar niet tot spierpijn aan toe. Dat komt in een korte periode voor de opnames wel”.

Volgens de acteur is het niet zo lastig om gedisciplineerd te blijven tijdens een bijna dagelijks (4 à 5 dagen in de week) trainingsschema. “Het is gewoon gaan. Endorfines door je lijf laten stromen. Als het eenmaal een dagelijkse routine is, kun je vanzelf niet meer zonder.”

De Superman-workout van Henry Cavill

Op de deadlift na, tenzij je een halter hebt, kun je de hele workout van Henry Cavill thuis uitvoeren.

Barbell Bulgarian split squat

Sets: 3 / Reps: 10 / Rest: 60 sec

Bodyweight squat

Pull-ups

Barbell deadlift

Treadmill run

Henry Cavill zet een timer op 20 minuten. Om de 2 minuten stapt hij van de loopband af voor 20 push-ups, om vervolgens weer verder te rennen. Meer coronaproof is het om een vergelijkbare oefening in de frisse buitenlucht te doen.

Check hier het zwaardere workout-plan in de weken voor de opnames van Superman. De laatste keer was dat voor Zack Snyder’s Justice League.

Zwart pak in Zack Snyder’s Justice League

Over die film gesproken. In de teaser van Zack Snyder’s Justice League is Henry Cavill te zien in een zwart Superman-pak. Voor de kijkers die alleen het rood-blauwe pak met de gele S kennen, is dat een stijlbreuk. Lees in dit artikel de herkomst van zijn zeldzaam vertoonde donkere kostuum.

superman, workout, henry cavill, eigen gewicht, opdrukken, zwart pak
Henry Cavill in een zwart Superman-pak (Afbeelding: Warner Bros. Pictures)

Check ook de bodyweight-training van Daniel Craig voor No Time to Die.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.