Maarten Verkoren
Maarten Verkoren Eten & Drinken 4 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

TATSU tilt onbeperkt sushi eten naar hoger niveau

Waar we gewend waren aan het vertrouwde all-you-can-eat-concept van de twee Haarlemse Sumo-filialen, tapt opvolger TATSU uit een iets ander vaatje. Het pakt uit met specialere sushi en sashimi en voegt goede cocktails toe aan het menu. Dat alles tegen een sprookjesachtige achtergrond van klassiek Japans respectievelijk een nachtclub.

Niet alles is veranderd, want de eigenaren zijn hetzelfde gebleven en ook onbeperkt eten staat nog steeds centraal. Het management wilde echter meer beleving toevoegen en dat is gelukt. Je bent echt een avondje uit bij TATSU, of je nou kiest voor het klassieker Japans ingerichte restaurant aan de Oude Groenmarkt of voor de wat meer in nachtclubsferen uitgedoste vestiging aan de Riviervismarkt.

Over TATSU

“Sumo is al vanaf 2010 een begrip in Haarlem. Samen hadden wij de ambitie om het ‘all you can eat’ concept van Sumo Haarlem 1 en 2 naar een hoger niveau te tillen met behulp van een eigentijds en sfeervol designinterieur, exclusievere gerechten op de kaart en mooi opgemaakte borden. Dit alles bij elkaar zorgt voor de optimale beleving die wij onze gasten graag willen bieden,” verduidelijkt mede-eigenaar Ming Hua Huang.

TATSU is waardige opvolger van Sumo met lekkere upgrades
Aan de Riviervismarkt eet je nu in nachtclubsferen (Afbeelding: TATSU)

Die beleving zit hem onder andere in een cocktailstation waar cocktails geschud worden, en warempel, we zitten er met onze neus bovenop, zodat we hier persoonlijk getuige van kunnen zijn. Inderdaad, leuk! Het interieur is ook zeker een upgrade en voegt extra sfeer toe. Hier zit een idee achter, zo blijkt.

Nieuw jasje, meer beleving

De TATSU aan de Riviervismarkt neemt je mee naar een bruisende Japanse metropool bij nacht met parasols aan het plafond, donkere kleuren en gouden accenten. Door de opstelling worden er verschillende settings gecreëerd. Zo kun je gezellig met een grote groep op de bank aan de ronde tafel ploffen of kun je juist kiezen voor een intiemer, wat meer afgeschermd plekje om je nieuwe date wat beter te leren kennen.

TATSU is waardige opvolger van Sumo met lekkere upgrades
De kwaliteit van het eten is uitstekend (Afbeelding: TATSU)

Ditzelfde geldt voor het filiaal aan de Oude Groenmarkt dat een wat traditioneler uiterlijk heeft. Zo is de muur versierd met een levensgrote handgemaakte Japanse muurschildering hangen er her en der levensgrote bamboeplanten met verschillende Aziatische orchideeën en bloesems. De cocktailbar – daar waar the magic happens – is te vinden in het midden van de ruimte. Beide TATSU’s beschikken over een terras.

Onbeperkt sushi eten ‘deluxe’

Wij eten aan de Riviervismarkt, in feestelijke setting, compleet met danseressen die zorgden voor vuurwerk tussen de gangen door. We proberen verschillende cocktails en zijn het meest enthousiast over de Pornstar Martini, die niet alleen uitstekend smaakt (en oogt), maar tot onze verrassing ook vegan blijkt te zijn, met een aangename schuimkraag uit proteïne van kikkererwten als vervanger van eiwit.

TATSU is waardige opvolger van Sumo met lekkere upgrades
De deluxe-kaart biedt nóg betere sushi’s (Afbeelding: TATSU)

Daarbij krijgen we een parade aan hapjes als nigiri’s en maki’s te proeven die allemaal uitstekend zijn wat betreft versheid, smaak, opmaak en textuur. Verrukkelijk en mooi gepresenteerd. De menukaart is zeer uitgebreid en biedt veel keuze. Je kunt je all-you-can-eat-diner upgraden naar deluxe voor nóg lekkerdere hapjes. Dit kan ik zeker aanraden, want het scheelt slechts zes euro per persoon en je mag vervolgens ook kiezen uit uitstekende de signature-gerechten.

Eten bij TATSU is een aanrader

Enige verbeterpuntje: de wasabi zien we graag wat pittiger en mag ook wel meer smaak hebben. Onze grote favoriet: de Dragon Roll Deluxe. Daar komen we zeker voor terug. Naast het eten, kan ik bevestigen dat de beleving een stap vooruit gezet heeft bij de rebrand naar TATSU. Zeker de moeite waard om niet alleen af te halen maar ook eens te komen eten bij TATSU.

TATSU is waardige opvolger van Sumo met lekkere upgrades
TATSU Oude Groenmarkt en haar terras (Afbeelding: TATSU)

Beide TATSU’s zijn zeven dagen in week open en (op moment van schrijven nog) geopend van 12.00 t/m 22.00/22.30. De prijzen voor lunch bedragen € 21,50 voor volwassenen en € 13,50 voor kinderen. In de avonden op maandag t/m woensdag is dit € 15,95 voor kinderen en € 29,50 voor volwassenen voor het all you can eat menu – en € 31,50 van donderdag t/m zondag.

Check hier de website en het Instagram-account van TATSU.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.