Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 29 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Stranger Things-quote blijkt verstopte belediging na geniale TikTok-vondst

Een recent opgedoken quote van Stranger Things-acteur Noah Schnapp uit het jaarboek van zijn voormalige middelbare school doet op social media de wenkbrauwen fronsen. En de lippen krullen. De ster van de Netflix-hit geeft dan ook een weinig aan de verbeelding overlatende veeg uit de pan. “Jullie zijn waardeloos.”

Inmiddels studeert Noah Schnapp (die Will Byers speelt in Stranger Things) aan de universiteit van Pennsylvania, een prestigieuze Ivy League-school waar onder anderen Elon Musk en John Legend de kneepjes van twee totaal verschillende vakken leerden.

Onlangs werd de Netflix-ster zelfs per toeval op de campus staande gehouden om deel te nemen aan een straatquiz die hij op een haar na won. Zo slecht kan de opleiding aan zijn middelbare school dus niet geweest zijn. Of wel?

Verstopte belediging Stranger Things in jaarboek

Een voormalige klasgenoot van Noah Schnapp deelde op TikTok namelijk een opmerkelijke vondst.

@stuff_1221

#noahschnapp #strangerthings #fyp

♬ original sound – stuff

Boven het portret van de jonge acteur in het jaarboek van de school staat de volgende quote te lezen: “Aan alle leraren die mij nooit een ding hebben geleerd – Stranger Things S2 Aflevering 5, 35:08.”

Niet Will, maar Dustin

Geen zorgen, we besparen je het werk om het betreffende moment uit het Netflix-archief te halen. In ieder geval laat de cryptische belediging weinig ruimte voor interpretatie. Het gaat namelijk niet om de inhoud van de scène, maar over welgeteld één lijntje tekst uit het script van de serie. De verwensing komt niet uit de mond van Noah Schnapp / Will Byers, maar rolt van de lippen van een ander geliefde personage: Dustin (gespeeld door Gaten Matarazzo).

stranger things, noah schnapp, netflix
(Afbeelding: Netflix)

Vrij vertaald: “Hoerenzoon. Je bent echt waardeloos, weet je dat?” En voor je gewag maakt van de bron. De Stranger Things-ster heeft inmiddels al impliciet bevestigd dat we hier niet met een verzonnen – of gephotoshopt- verhaal te maken hebben. Niemand minder dan Noah Schnapp zelf voegde het TikTok-filmpje aan zijn lijst met favorieten toe.

stranger things, noah schnapp, netflix
(Afbeelding: TikTok)

Sterker nog, blijkbaar zat de persoon achter het TikTok-account ook met broer en zus Schnapp in de brugklas.

@stuff_1221

Replying to @hiya1515 #noahschnapp #GenshinImpact34 #FastTwitchContest #strangerthings

♬ Chrissy, Wake Up – The Gregory Brothers

Wist je trouwens al hoe oud de acteurs uit Stranger Things zijn ten opzichte van de personages die ze in de Netflix-serie vertolken?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.