Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 23 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Stranger Things 5 deelt cryptisch ‘baby plot’ en fans zien een clue

Er is na de startdatum ook een eerste cryptische omschrijving gegeven over het plot van Stranger Things seizoen 5. Maak er van wat je wil, fans zien een clue en juichen alvast om meer screentime voor de familie Byers in de populaire Netflix-serie.

Om je enthousiasme vast te temperen: de startdatum van de opnames van het vijfde seizoen fan Stranger Things is begin juni 2023, dus de releasedatum laat nog wel even op zich wachten. Dat onthulde David Harbour, politieagent Jim Hopper in de Netflix-serie, eerder deze maand.

Het cryptische plot van Stranger Things 5

Het officiële Twitter-account van de schrijvers van de serie deelde het plot op 21 maart, de start van de lente. Waarschijnlijk zegt dit niks, maar bij de makers van deze Netflix-serie moet je overal rekening mee houden. Ze omschrijven het plot als volgt. “Stranger Things seizoen 5 is alsof seizoen 1 en seizoen 4 samen een baby hebben. En die baby is dan geïnjecteerd met steroïden.”

Nee, precies. Ah, op die manier. Zijn we alweer een stukje wijzer. Zou het iets met Eleven te maken hebben, die de ‘jongere ik’ uit seizoen 1 tegenkwam in seizoen 4? Speelt er iets tussen de Demogorgon en Vecna dat wij niet weten?

Fans maken brug van baby naar Byers

Nou, als we de fans mogen geloven, die vooral hun hoop uitspreken overigens, is het niets van dat. Zij zien in het cryptische plot van Stranger Things seizoen 5 een heropleving van de familie Byers wat betreft screentime. Een van de spaarzame kritiekpunten van het vorige seizoen was de summiere rol van Will. Maar uit die cryptische baby putten ze dus hoop op verandering. Een compilatie van de reacties, feit is dat het watertanden begonnen is.

Of in seizoen 5 van Stranger Things nou de Byers of andere personages de protagonisten zijn, het wordt sowieso het laatste seizoen van de heerlijke Netflix-serie. Dat is eerder al aangekondigd. Wist je trouwens dat de acteurs veel ouder zijn dan de personages die ze spelen. Lees hier de daadwerkelijke leeftijdsverschillen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.