Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 13 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

7 coole Stranger Things-modecollecties: van Vans tot Quicksilver

Stranger Things seizoen 4 is niet alleen hot op Netflix, ook in modeland. Merken staan in de rij voor een samenwerking. Dit zijn onze favoriete modecollecties, van Quicksilver tot Vans.

Het was even de vraag of de inmiddels tot adolescent uitgegroeide kinderen uit Stranger Things nog wel aansloegen bij het grote publiek. De charme was toch wel dat 80’s kids de wereld redden. Maar wat blijkt: de volwassen gelaatstrekken hebben geen enkele invloed op de populariteit van de Netflix-serie. Seizoen 4, zowel deel 1 als deel 2, staat dik bovenaan in de lijst met best bekeken films en series van dit moment.

Modecollecties rond Stranger Things 4

Naast heerlijke 80’s nostalgie, knap acteerwerk, een lief horrorsausje en een sterk plot blinken showrunners Matt en Ross Duffer ook uit in stijl. Modemerken springen daar bovenop, en dat resulteert in deze coole modecollecties.

1. Quicksilver

quicksilver, stranger things, collab, kleding, surf
Slechts een kleine greep uit de collectie (Afbeelding: Quicksilver)

By far de coolste collectie is die van Quicksilver, simpelweg omdat die bestaat uit items die echt in Stranger Things seizoen 4 worden gedragen. Het pizza-shirt, de surfkleding van Argyle en Mike (check dit jasje), het jasje van Max; je vindt de items allemaal terug in de collectie. Ook is er een Hellfire Club-surflijn. Bekijk de collab hier.

2. Pull & Bear

stranger things, pull and bear, hellfire club t-shirt, collab, collectie, netflix
(Afbeelding Pull&Bear)

Hou je het liever iets betaalbaarder en zoek je naar het T-shirt van de Hellfire Club? Dan ben je bij Pull & Bear aan het juiste adres.

3. Karl Kani

karl kani, collectie, mode, stranger things 4, collab
Slechts een kleine greep uit de collectie (Afbeelding: karl Kani)

Het hiphopmerk der hiphopmerken uit de jaren 80 en 90 doet ook een duit in het zakje. Je koopt de Stranger Things 4-collectie van Karl Kani via Snipes.

4. Timex

timex stranger things, collab, horloge
Upside down (Afbeelding: Timex)

Wel ja, waarom ook geen horloge om je pols in de stijl van Stranger Things seizoen 4? Timex denkt met je mee. Shop de collectie hier.

5. Zara

zara
Voor de kiddo’s (Afbeelding: Zara)

Zara heeft een coole collectie voor kinderen. Leuk als cadeau voor die filmfreakvriend die al kinderen heeft.

6. Jansport

JanSport-x-Stranger-Things-1
Onze favoriet: Mike + El (Afbeelding: Jansport)

Hoe nerdy (en dat is iets positiefs) wil je het hebben? Jansport heeft voor de Stranger Things-collectie het logo speciaal ‘upside down’ gezet. Shop de collectie hier.

7. Vans

vans stranger things 4 sneakers
Slechts een kleine greep uit de collectie (Afbeelding: Vans)

Om je outfit compleet te maken met sneakers. Vans laat jou de Stranger Things-collectie ook nog eens personaliseren. Hier shoppen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.