Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 13 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Polestar ziet extreme stijging in verkoop, maar de koers is nog laag

Polestar zit in de lift. Het elektrische zustermerk van Volvo heeft in 2021 ruim dubbel zoveel auto’s verkocht als het jaar ervoor. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. Mocht je graag beleggen in auto’s, dan gaan wij je niet tippen (dat mag niet), maar zeggen wel even: pssst.

Op autowebsites lees je wel eens iets over een Tesla-killer. Achteraf blijkt dat toch iedere keer weer te groot gedacht. Ook Polestar is nog lang niet zo ver, maar de Zweedse autobouwer klopt aan de deur. Met ook nog eens waanzinnige auto’s.

Polestar ziet verkoop verdubbelen in eerste helft 2022

Polestar, het elektrische zustermerk van de Zweedse automaker Volvo Cars, heeft de verkoop in het eerste halfjaar ruimschoots zien verdubbelen. In totaal werden er 21.200 verkocht, een stijging van 125 procent vergeleken met de eerste jaarhelft van vorig jaar. Ter vergelijking: Tesla verkocht in het hele jaar 2021 in totaal 936.000 auto’s. Begint ergens op te lijken dus, in Zweden.

Polestar 2 BST Edition 270, tesla model 3 performance
Polestar 2 BST Edition

Het bedrijf, dat eind vorige maand een beursnotering kreeg aan de Amerikaanse Nasdaq, herhaalt zijn doelstelling om voor heel 2022 in totaal 50.000 auto’s af te leveren. “Ik heb er alle vertrouwen in dat het sterke momentum dat we dit jaar hebben gezien in naamsbekendheid en verkoopcijfers de komende jaren krachtig zal aanhouden naarmate we meer baanbrekende modellen gaan onthullen”, zegt Thomas Ingenlath, directeur bij Polestar. Iets om rekening mee te houden als je wil beleggen.

Zweedse elektrische auto in 25 landen

Het Zweedse bedrijf, dat in Chinese handen is, heeft het aantal markten waar het wereldwijd actief is uitgebreid van 19 naar 25 in het afgelopen halfjaar. Het aantal verkooplocaties steeg van 103 naar 125. Tegen eind 2022 worden er wereldwijd nog eens zo’n 30 geopend. “Het aantal testritaanvragen steeg met meer dan 210 procent, een belangrijke indicatie van de groeiende interesse in het merk”, aldus Polestar.

Check ook de beestversie van de Polestar 2.

Beleggen in elektrische auto’s

Dat je met Tesla-aandelen goed zit, mag duidelijk zijn. Maar Polestar is dus ook op de beurs te vinden. Mocht je interesse hebben in beleggen, check dan eerst even heel goed deze overzichtspagina. De koers is nu in ieder geval relatief laag.

Ter vergelijking: een aandeel van Tesla kost op het moment van schrijven 689,43 dollar. Een aandeel van Polestar koop je op het moment van schrijven voor 2,10 euro.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.