Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 8 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Maak kennis met Stephane Kox, de nieuwe Jack Plooij

Het is officieel: Stephane Kox is de nieuwe Nederlandse pitreporter. Voor Viaplay gaat ze vanaf volgend seizoen alles rond de Formule 1 verslaan op het circuit. Bij Ziggo werd deze functie uitgeoefend door Jack Plooij. Je weet wel, die reporter in korte broek, die zijn middelvinger opstak omdat hij aan de kant is gezet.

Dat Viaplay het over een heel andere boeg gaat gooien, moge duidelijk zijn. Eerder werd al bekend dat Amber Brantsen de programma’s rond de Formule 1 gaat presenteren. Tot ziens Rob Kamphues. Ook analist Robert Doornbos gaat niet mee naar Viaplay en commentator Olav Mol is ingeruild voor Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk. Een frisse wind dus, met jonge en voor het grote publiek nieuwe gezichten.

Stephane Kox in plaats van Jack Plooij

En dan is vandaag ook nog eens uit de doeken gedaan dat Stephane Kox de pitreporter van Viaplay wordt en Jack Plooij moet doen vergeten. De eeuwige korte broek en digitale rugzak maken plaats voor racetalent en vrouwelijke charmes.

Stephane Kox is zelf ook autocoureur. Niet zo vreemd, te weten dat ze de dochter is van autocoureur Peter Kox. Ze heeft rechten gestudeerd en was al presentatrice van RTL Autowereld. We kunnen maar een ding concluderen: Viaplay heeft de ultieme persoon gestrikt als razende reporter van de Formule 1.

Viaplay-pitreporter bij de Formule 1

“Intens blij en trots mag ik bevestigen dat ik de nieuwe Formule 1 Pitreporter van Viaplay ben! Ik kijk enorm uit naar deze geweldige kans! Dank aan NENTGROUP voor jullie vertrouwen”, zegt Stephane Kox. Een korte kennismaking in beeld. Tot ziens Jack Plooij.

Stephane Kox in plaats van Jack Plooij, dat is nogal een verschil. Maar dit is zeker niet het enige dat gaat veranderen wat betreft jouw beleving van de Formule 1. Lees op deze overzichtspagina meer recent nieuws.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.