Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 2 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Squid Game ingehaald door populairdere Netflix Original

Squid Game was lange tijd verreweg het populairste stukje content op Netflix. Maar de Zuid-Koreaanse film is voorbij gestreefd door Army of Thieves, een nieuwe film die geregisseerd is door Matthias Schweighöfer en geproduceerd door Zack Snyder. De voorganger is geregisseerd door Zack Snyder.

Niet dat Squid Game te klagen heeft: het is de best bekeken Netflix Original ooit en de hype is nog lang niet voorbij. Zo is er al een tweede seizoen aangekondigd. Maar alles is tijdelijk, zo ook de nummer 1-positie in de top 10 op Netflix van het moment.

Army of Thieves stoot Squid Game van troon

Op dit moment is Army of Thieves de best bekeken film op Netflix. Het is de snoeiharde prequel van de eerder dit jaar uitgekomen zombie-hit Army of Dead, over een casino-kraak tijdens een zombie-uitbraak. Mocht je die film nog niet hebben gezien, dan is dat eigenlijk goed nieuws. Als je eerst de prequel kijkt, zie je de films van Zack Snyder in chronologische volgorde.

Army of Thieves speelt zich zes jaar voor de gebeurtenissen in de eerdere film af, tijdens de beginfase van de zombie-uitbraak. De centrale persoon is Ludwig Dieter (Matthias Schweighöfer), die je nog kent uit Army of Dead. In zijn beginjaren als kluiskraker wordt hij ingehuurd door een mysterieuze vrouw om zich bij een groep van Interpols meest gezochte criminelen te voegen. Doel: een reeks legendarische, hyper-beveiligde kluizen op verschillende plekken in Europa kraken.

Populair op Netflix, maar niet op recensiewebsites

Army of Thieves mag op dit moment dan de populairste film op Netflix zijn, op filmrecensiewebsites als IMDb (6,4) en Rotten Tomatoes (69%) mondjesmaat. Bij Squid Game is dat wel anders. De Zuid-Koreaanse serie heeft een rating van 8,1 op IMDb en 93% op Rotten Tomatoes.

Squid Game en Army of Thieves beide al gezien? Tja, dat is eigenlijk ook goed nieuws, getuige deze absurde waslijst aan topfilms en -series die in november 2021 op Netflix verschijnen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.