Pim Jansen
Pim Jansen Architectuur 14 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Spotgoedkope Funda-kerk leent zich als weergaloze technoclub

Geregeld schrijft Manners over betaalbare woonruimten. Maar wat als je er al warmpjes bij zit, en toch zin hebt in een gewaagd project à la Ruigoord? Dan is deze kerk op Funda Business iets voor jou.

Natuurlijk kun je een eigen religie starten en naar vrije lust prediken, maar het aantal gelovigen neemt af en aflaatbriefjes zijn ook een beetje passé. Misschien zoeken naar een ander verdienmodel voor dit pand dat op Funda in Business te koop staat. Wij zien er wel een nachtclub in, ook al mag dat niet.

Nachtclub in kerkgebouw

Zie je het al voor je? Een draaitafel op het altaar, honderden mensen op de vloer en discolampen die vanaf het metershoge plafond verlichting bieden. De op Funda Business gespotte kerk uit 1896 biedt ruim 900 vierkante meter aan ruimte. Een high ervaren kan ook, letterlijk. Met een wenteltrap klim je naar de kerkklokken in de kerktoren.

Funda in Business kerk kerkgebouw technoclub techno feest dance party huis wonen kerkgebouw
Dit kan de Achterhoekse versie van Ruigoord worden (Afbeelding: Thoma Post Bedrijfsmakelaars Doetinchem)

Dat het Funda-gebouw in Achterhoekse gehucht Gendringen staat, lijkt misschien niet voordelig. Het dorpje staat niet echt bekend om zijn bruisende nachtleven. Aan jou om daar verandering in te brengen. Maak er de trekpleister van feestend Nederland van en binnenkort vieren we Gendringen Dance Event.

Kerk op Funda voor 350.000 euro

De investering is kleiner dan je wellicht denkt bij het zien van het imposante gebouw. Voor de kerk wordt namelijk ‘slechts’ 350.000 euro gevraagd. Dat is fors minder dan de gemiddelde huizenprijs op dit moment. Houd daarnaast nog wat geld vrij wat noppenschuim (tegen het galmen), speakers en discolampen en klaar is Kees, toch?

Funda in Business kerk kerkgebouw technoclub techno feest dance party huis wonen kerkgebouw
Het VIP-gedeelte is al klaar. (Afbeelding: Thoma Post Bedrijfsmakelaars Doetinchem)

Helaas niet. Niet alleen zullen de bijna 5.000 Gendringers niet vrolijk worden van de nachtclubplannen met de Funda-kerk, ook moet je de overheid eerst zien te overtuigen. “Voor herbestemming gelden restricties, want het godshuis in het dorpshart is een rijksmonument”, valt te lezen en dat belooft helaas weinig goeds voor degenen die een carrière als kerkclubeigenaar ambiëren.

Het salaris van paus Franciscus binnen het steenrijke Vaticaan

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.