Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 29 nov 2022
Leestijd: 1 minuut

Spotgoedkoop horloge van de Paus voor fortuin geveild

Mocht je de stijl van Paus Franciscus aanhangen, dan kun je zijn horloge beter gewoon nieuw kopen. Zijn spotgoedkope Swatch van plastic wordt namelijk geveild en gaat een fortuin opleveren.

Beroemdheden dragen vaak peperdure horloges, maar er is een select groepje uitzonderingen. Onder hen onder anderen Bill Murray, Barack Obama, Kristen Stewart en dus ook de Paus.

De spotgoedkope Swatch van de Paus

Het gaat om een minimalistische Swatch met een zwart bandje, witte wijzerplaat en 34 mm kast. Naast de tijd wordt ook de datum aangegeven en de kunst van de eenvoud maakt dit horloge tot een tijdloos stijlicoon. Sinds de aantreding van Paus Franciscus in 2013 is hij meermaals gespot met dit horloge, en nu eindelijk wordt zijn vrome minimalisme beloond.

swatch, paus, spotgoedkoop horloge, geveild, fortuin, wright, veiling, franciscus
De gebruikssporen van het bidden zijn duidelijk zichtbaar (Afbeelding: Wright)

Met een nieuwprijs van 60 euro is het horloge van Paus Franciscus een van de meest betaalbare modellen van Swatch. Casio heeft een vergelijkbaar model, dat gedragen wordt door onder anderen Tyler the Creator. Over stijliconen gesproken.

Pauselijk horloge voor fortuin onder de hamer

Hoe dan ook had deze spotgoedkope Swatch toen hij van de loopband rolde nooit durven denken ooit nog eens voor 100.000 dollar verkocht te worden. Dat is althans de verwachte opbrengst van het horloge van Paus Franciscus. Het hoogste bod staat op het moment van schrijven op 32.000 dollar. Het klokje is dus al 533 keer over de kop gegaan.

swatch, paus, spotgoedkoop horloge, geveild, fortuin, wright, veiling
(Afbeelding: Wright / AFP)

Het spotgoedkope horloge van de Paus is onderdeel van 49 horloges van beroemdheden die geveild worden door Wright. De opbrengsten gaan allemaal naar de Brian LaViolette Scholarship Foundation.

Zlatan Ibrahimovic

De allesbehalve vrome Zlatan Ibrahimovic behoort overigens tot dezelfde stijlschool als Paus Franciscus. Waar voetballers als Messi en Ronaldo pronken met peperdure klokjes, maakt de Zweedse geniale gek indruk met het goedkopere werk van Swatch.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.