Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 29 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Will Smith geeft treurige verklaring voor ‘bitch slap’ tijdens Oscars

Het voordeel van deze tijd als ster is dat incidenten al snel weer worden overspoeld door andere incidenten, laat staan de bizarre gebeurtenissen op deze wereld. Maar die bitch slap van Will Smith tijdens de Oscars, op het gezicht van Chris Rock, blijft nog wel even nagloeien.

Nu geeft hij eindelijk een verklaring. En die heeft een treurige achtergrond, al praat dat zijn razernij natuurlijk niet goed.

Will Smith over zijn ‘bitch slap’

Will Smith heeft voor het eerst sinds de Oscars zijn opwachting gemaakt in een late night-talkshow. In The Daily Show With Trevor Noah blikte de acteur terug op de avond van de Oscars, waarbij hij collega Chris Rock op het podium een klap uitdeelde.

will smith, chris rock, oscar, oscars 2022, klap, fight, ruzie, academy awards
Will Smith en Chris Rock waren wél keurig gekleed (Afbeelding: Getty)

De acteur spreekt van “een vreselijke avond”. “Het is allemaal redelijk ingewikkeld, maar het komt erop neer dat ik gewoon geflipt ben. Al is dat uiteraard geen excuus voor mijn gedrag”, aldus Will Smith. “Ik was als een kleine jongen die moest toekijken hoe zijn vader zijn moeder sloeg. Al die zaken kwamen op dat moment plots weer naar boven. En dat is niet wie ik wil zijn.” In zijn memoires tekende hij al eens op wat voor gecompliceerde relatie hij met zijn vader had. “Mijn vader was gewelddadig tegen zijn vrouw en kinderen, maar hij was ook bij elke wedstrijd, toneelstuk en recital. Hij was een alcoholist, maar hij was nuchter bij elke première van al mijn films”, schrijft hij onder meer.

Chris Rock en de Oscars

De aanleiding voor het incident was een grap van Chris Rock over de echtgenote van Will Smith. Zij lijdt aan een ziekte waarbij je last krijgt van extreme haaruitval. De grap viel dusdanig verkeerd bij Smith dat hij het podium opliep en de Chris Rock een klap gaf. Lees en bekijk hier meer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.