Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 6 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

In deze sportschool kan iedereen spierballen kweken

Meer dan een sportschool, zo noemt Fouad Hadda het sportcentrum dat hij samen met zijn vrouw runt. Hij ziet sporten niet als een doel, maar als een middel. Om bijvoorbeeld kansarme jongeren te helpen, senioren vitaal te houden en contact te leggen tussen generaties en culturen. Met succes. Binnenkort opent hij een tweede vestiging; een extra bijzondere nog wel.

Fouad (42) deed een economische studie, maar zijn hart lag altijd al bij sport. Al van kinds af aan was hij aan het bewegen. Zijn vrouw Meryem (37) totaal niet. Zij ging pas sporten toen zij na de komst van haar vier kinderen merkte dat haar conditie enorm achteruit was gegaan. Nadat Fouad een sportbedrijf had opgezet en zijn compagnon ermee stopte, stapte Meryem in zijn bedrijf.

Lekkerder in je vel

Intussen is Totally-Fit, waar onder meer (kick)bokstraining wordt gegeven aan jong en oud, een echt familiebedrijf. De oudste zoon van Fouad en Meryem doet momenteel een opleiding tot personal trainer, dus binnenkort zit er nog een gezinslid in de zaak. Een zaak die ze ‘meer dan een sportschool’ noemen. “Veel leden blijven na het sporten hangen vanwege de sfeer, die vertrouwd, huiselijk en gezellig is. Sporten is in onze visie niet een doel, maar een middel. Je kunt bij ons komen trainen om beter te worden, sterker te worden of lekkerder in je vel te zitten, maar het is ook een sociaal gebeuren. Dus als je het gewoon gezellig vindt om bij ons onder de mensen te zijn, ben je net zo welkom!”

Iedereen die – fysieke of geestelijke – spierballen wil kweken kan dus bij het ondernemerspaar terecht, ongeacht leeftijd, afkomst en achtergrond. Onder hun leden zijn veel moslims, van jongeren tot senioren. Niet gek volgens Fouad en Meryem. “Wij zijn zelf beiden moslim en onze voorwaarden zijn zo opgesteld dat moslims hier ook goed kunnen sporten. En we spreken hun taal. We vinden het belangrijk om onze rol te pakken in onze gemeenschap als het om sport gaat. Zo merken we dat veel senioren te weinig bewegen, terwijl dat zo hard nodig is om vitaal te blijven. We hopen de ouderen te motiveren om iets aan sport te doen.”

Hadda sportschool Zalando

Boodschap verspreiden

Fouad en Meryem besteden ook bewust aandacht aan verschillende doelgroepen die vaak buiten de boot vallen, bijvoorbeeld kansarme en kwetsbare jongeren en volwassenen die in een isolement zitten. Ze willen de boodschap verspreiden dat hun sportschool een fijne en veilige plek is voor iedereen die (meer) wil bewegen. Zalando helpt de familie Hadda hierbij in de nieuwste campagne Supporter van Sporters. Zo regelde het bedrijf onder meer buitenreclame voor Totally-Fit en bedrukte sportshirts voor de leden. “Daar zijn we natuurlijk superblij mee, want zo kunnen we nog meer mensen bereiken!”

De familie Hadda wil het bedrijf steeds verder uitbouwen. Ondanks een moeilijk jaar – vanwege het coronavirus moesten ze de deuren sluiten – openen ze dit jaar nóg een vestiging. “We groeien ons pand uit! Alle activiteiten verhuizen we naar het nieuwe pand, zodat het oude pand volledig Ladies Only kan worden. Spannend wel om dit bijzondere concept op te zetten, maar we merken dat er behoefte is aan een sportcentrum alleen voor vrouwen. Zeker in onze gemeenschap vinden vrouwen het fijn als ze lessen kunnen volgen met alleen vrouwen, omdat ze dan kunnen trainen zonder hoofddoek. En voor de rest van onze leden hebben we dan die andere prachtige plek om te trainen!”

Zalando, Europa’s leidende online platform voor mode en lifestyle, lanceerde onlangs de sportcampagne Supporter van Sporters. Hierin staan mensen met een bijzonder sportverhaal centraal. Zij worden bijgestaan door bekende persoonlijkheden en sporters. Zalando hoopt met de campagne mensen te inspireren en motiveren om (weer) te gaan sporten. 

 

In samenwerking met Zalando

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.