Stijn Kuster
Stijn Kuster Eten & Drinken 28 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Spieren kweken bij McDonald’s: 5 items met de meeste eiwitten

Broccoli, rijst en kip is het bekende dieet van veel fanatieke sporters. Toch kan je zelfs als je McDonald’s eet spieren kweken. Dit zijn de vijf items op het menu met de meeste eiwitten.

Eiwitten zijn belangrijk voor het herstellen van je spieren. Naast genoeg eiwit, speelt ook de kwaliteit van de prote├»ne een rol. Hiermee bedoelen we de hoeveelheid essenti├źle aminozuren en verteerbaarheid hiervan. Met deze kwaliteitskenmerken van eiwit is in dit artikel geen rekening gehouden. Ook dranken zijn niet meegenomen.

Vijf McDondald’s items met de meeste eiwitten

Wanneer je eiwitrijk wil eten, en probeert aan te komen, is de keuze bij de McDonald’s makkelijk. Echter, wanneer je niet aan wil komen of zelfs af wil vallen, is het handig om ook te kijken naar het aantal calorie├źn.

1. Double Big Tasty – 59 gram prote├»ne

ZoÔÇÖn McDonaldÔÇÖs-item boordevol calorie├źn, maar ook met veel eiwit, is de Double Big Tasty. Het broodje bestaat uit de twee grootste burgers van de McDonaldÔÇÖs in Nederland met bacon, kaas, tomaat, uitjes en sla. Dit alles met een grillsaus en natuurlijk het broodje zelf.

McDonalds, menu, meeste eiwit
(Afbeelding: McDonald’s)

Het totaal aantal calorie├źn komt uit op 944 kcal. Je krijgt wel 59 gram eiwit binnen met de gigantische burger.

2. Chicken McNuggets (20 stuks) ÔÇô 55 gram eiwit

Iedereen kent ze wel, de kipnuggets van de McDonaldÔÇÖs. Hoewel ze niet extreem hoog in calorie├źn zijn, 44 kcal per stuk, wordt het ineens een hoop als je een doos van 20 stuks opeet.

McDonalds, menu, meeste eiwit
(Afbeelding: McDonald’s)

Daarentegen krijg je wel veel proteïne binnen. Hoe hoog de kwaliteit van dit eiwit is, kan je je afvragen. Desondanks krijg je bij 882 kcal (20 stuks) 55 gram proteïne binnen.

3. Double Quarter Pounder – 52 gram prote├»ne

Ook de Double Quarter Pounder is een calorie├źnbom. Op het broodje zitten twee burgers, kaas en uitjes. De bacon ontbreekt, waardoor je wat calorie├źn bespaard, maar ook wat eiwit mist.

(Afbeelding: McDonald’s)

Het totaal aantal calorie├źn komt uit op 756 kcal. Het broodje bevat 52 gram prote├»ne.

4. Single Big Tasty – 36 gram eiwit

Het kleine broertje van de Double Big Tasty heeft logischerwijs minder calorie├źn en minder eiwitten. Alsnog heeft het broodje 667 kcal en 36 gram aan prote├»ne.

5. Homestyle Crispy Chicken Honey Mustard – 35 gram prote├»ne

Opvalland is dat de Homestyle Crispy Chicken Honey Mustard de eerste burger zonder rundvlees in dit lijstje is. Blijkbaar zijn de rundvleesburgers veelal hoger in eiwit. Dit terwijl het broodje niet (veel) lager is in calorie├źn.

(Afbeelding: McDonald’s)

In totaal heeft de burger 844 kcal. Hiervan is 35 gram (140 kcal) eiwit.

Calorie├źn besparen bij McDonald’s

Wil je niet groter worden, maar afvallen? Zelfs dan kun je bij McDonald’s terecht. Op het menu vind je namelijk ook een aantal items met relatief weinig calorie├źn. Wij hebben de top 5 hier voor je op een rij gezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spieren kweken bij McDonald’s: 5 items met de meeste eiwitten
Sluiten