Stijn Kuster
Stijn Kuster Eten & Drinken 28 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Spieren kweken bij McDonald’s: 5 items met de meeste eiwitten

Broccoli, rijst en kip is het bekende dieet van veel fanatieke sporters. Toch kan je zelfs als je McDonald’s eet spieren kweken. Dit zijn de vijf items op het menu met de meeste eiwitten.

Eiwitten zijn belangrijk voor het herstellen van je spieren. Naast genoeg eiwit, speelt ook de kwaliteit van de proteïne een rol. Hiermee bedoelen we de hoeveelheid essentiële aminozuren en verteerbaarheid hiervan. Met deze kwaliteitskenmerken van eiwit is in dit artikel geen rekening gehouden. Ook dranken zijn niet meegenomen.

Vijf McDondald’s items met de meeste eiwitten

Wanneer je eiwitrijk wil eten, en probeert aan te komen, is de keuze bij de McDonald’s makkelijk. Echter, wanneer je niet aan wil komen of zelfs af wil vallen, is het handig om ook te kijken naar het aantal calorieën.

1. Double Big Tasty – 59 gram proteïne

Zo’n McDonald’s-item boordevol calorieën, maar ook met veel eiwit, is de Double Big Tasty. Het broodje bestaat uit de twee grootste burgers van de McDonald’s in Nederland met bacon, kaas, tomaat, uitjes en sla. Dit alles met een grillsaus en natuurlijk het broodje zelf.

McDonalds, menu, meeste eiwit
(Afbeelding: McDonald’s)

Het totaal aantal calorieën komt uit op 944 kcal. Je krijgt wel 59 gram eiwit binnen met de gigantische burger.

2. Chicken McNuggets (20 stuks) – 55 gram eiwit

Iedereen kent ze wel, de kipnuggets van de McDonald’s. Hoewel ze niet extreem hoog in calorieën zijn, 44 kcal per stuk, wordt het ineens een hoop als je een doos van 20 stuks opeet.

McDonalds, menu, meeste eiwit
(Afbeelding: McDonald’s)

Daarentegen krijg je wel veel proteĂŻne binnen. Hoe hoog de kwaliteit van dit eiwit is, kan je je afvragen. Desondanks krijg je bij 882 kcal (20 stuks) 55 gram proteĂŻne binnen.

3. Double Quarter Pounder – 52 gram proteïne

Ook de Double Quarter Pounder is een calorieënbom. Op het broodje zitten twee burgers, kaas en uitjes. De bacon ontbreekt, waardoor je wat calorieën bespaard, maar ook wat eiwit mist.

(Afbeelding: McDonald’s)

Het totaal aantal calorieën komt uit op 756 kcal. Het broodje bevat 52 gram proteïne.

4. Single Big Tasty – 36 gram eiwit

Het kleine broertje van de Double Big Tasty heeft logischerwijs minder calorieën en minder eiwitten. Alsnog heeft het broodje 667 kcal en 36 gram aan proteïne.

5. Homestyle Crispy Chicken Honey Mustard – 35 gram proteïne

Opvalland is dat de Homestyle Crispy Chicken Honey Mustard de eerste burger zonder rundvlees in dit lijstje is. Blijkbaar zijn de rundvleesburgers veelal hoger in eiwit. Dit terwijl het broodje niet (veel) lager is in calorieën.

(Afbeelding: McDonald’s)

In totaal heeft de burger 844 kcal. Hiervan is 35 gram (140 kcal) eiwit.

Calorieën besparen bij McDonald’s

Wil je niet groter worden, maar afvallen? Zelfs dan kun je bij McDonald’s terecht. Op het menu vind je namelijk ook een aantal items met relatief weinig calorieën. Wij hebben de top 5 hier voor je op een rij gezet.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.