Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 7 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Mega-teaser: plot Space Jam 2 en Zendaya als Lola Bunny

Space Jam: A New Legacy gaat over een maand in première en het grote watertanden is begonnen. Verwacht de komende tijd veel teasers en collabs, zoals deze sneakers. Hier is de first look van Zendaya als Lola Bunny en een mockumentary over het plot.

Na precies 25 jaar krijgt Space Jam, de iconische film waarin Michael Jordan het samen met de Looney Tunes opneemt tegen buitenaardse wezens, een vervolg. In A New Legacy is de NBA-ster LeBron James, die de film ook heeft geproduceerd. Hij moet het alleen niet tegen buitenaardse wezens, maar tegen kunstmatige intelligentie opnemen.

The Bunny and The GOAT

ESPN parodieerde afgelopen weekend zijn eigen documentaireserie 30 for 30 om Space Jam: A New Legacy te promoten. In de mockumentary, een genre waarin een bepaald onderwerp wordt besproken zoals in een documentaire, leer je meer over het plot. Zo vertelt LeBron James hoe hij met de Looney Tunes vast komt te zitten in een virtuele wereld, waar ze het moeten opnemen tegen Al-G Rhythm.

In de video zie je een gedeelte uit de sterrencast voorbijkomen, waaronder Don Cheadle (verscheidene Marvel-films), Rachel Nichols (Star Trek, Titans) en een paar professionele basketballers.

Zendaya als Lola Bunny in Space Jam: A New Legacy

Overal had je al eens een glimp van kunnen opvangen, maar een van de meest opvallende castleden werd nog verborgen gehouden. Zendaya (Spider-Man: Far from Home, Euphoria) vertolkt de stem van Lola Bunny, een van de meest prominente figuren in Space Jam: A New Legacy. Nu is ze dus voor het eerst te horen en te zien.

Het recept van Space Jam: A New Legacy is vergelijkbaar met dat van de originele film uit 1996. LeBron James komt met zijn zoon Bronny, die ervan droomt game-ontwikkelaar te worden, vast te zitten in een virtuele ruimte, door het frauduleuze algoritme Al-G Rhythm. De basketballer kan ze veilig naar huis brengen door de gedigitaliseerde kampioenen van Al-G Rhythm te verslaan met basketbal. Samen met Lola Bunny en de andere Looney Tunes, uiteraard.

Easter eggs in trailer

Hieronder zie je de trailer, en in dit artikel lees je welke easter eggs daarin verstopt zitten.

Meer informatie over Space Jam: A New legacy en de cast vind je hier. In Nederland gaat de film op 14 juli 2021 in première.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.