Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 24 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Sony brengt de Walkman na 40 jaar terug op de markt

Sony komt met een limited edition van de iconische muziekspeler met cassetterecorder-hoesje in de stijl van de eerste Walkman. Briljant!

Ter gelegenheid van de 40e verjaardag van de Walkman introduceert Sony de NW-A100TPS. Op de achterkant van het speciale model prijkt een speciaal logo voor de 40e verjaardag. Bovendien levert Sony deze editie in een bijzondere verpakking en met een speciaal cassetterecorder-hoesje in de stijl van de eerste Walkman (TPS-L2). Dit als knipoog en ode aan de Sony’s eerste draagbare cassettespeler. Deze werd gelanceerd op 1 juli 1979 en ontketende een ware revolutie in de manier waarop mensen naar muziek luisterden. De cassettespeler gaf hen de vrijheid om altijd en overal naar muziek te luisteren.

NW-A100TPS Walkman van Sony

De NW-A100TPS Walkman is zeer compact en is uitgevoerd in een zwart design en beschikt over een speciale gebruikersinterface en screensaver met het beeld van een cassettebandje. Het beeld van het cassettebandje dat op het scherm van de Walkman verschijnt, hangt af van de codec van de muziek. Sony heeft tevens een exclusieve Walkman 40th Anniversary-verpakking ontworpen. Ook worden er twee Walkman 40th Anniversary-stickervellen meegeleverd.

WALKMAN® 40TH ANNIVERSARY MOVIE

Over its 40years of history, WALKMAN® has challenged to bring new ways to listen to music anywhere anytime. With each challenge, came an evolution in design. Watch the video and discover your favorite WALKMAN®.

De NW-A100TPS is voorzien van een 3,6 inch HD display en USB-Type-C. Dankzij de Android-ondersteuning via Wi-Fi zijn miljoenen liedjes toegankelijk via diverse streaming services. Tevens is er toegang tot downloaddiensten om muziek op kunnen slaan op het toestel. De Walkman biedt een goede geluidskwaliteit dankzij Hi-Res Audio, DSD (11.2MHz/ PCM conversie), PCM (384kHz/32bit) en biedt ondersteuning voor S-Master HX. Bovendien ondersteunt dit toestel LDAC voor een uitstekend geluid via een draadloze of bedrade verbinding.

Te koop vanaf november

Verbinden met een headphone gaat eenvoudig via NFC en Bluetooth en dankzij Qualcomm aptX HD audio blijft het signaal stabiel. De NW-A100TPS Walkman van Sony speelt naast gangbare audioformats ook DSD-bestanden en MQA. De batterij gaat 26 uren mee nadat hij volledig is opgeladen. De NW-A100TPS met 16 GB is vanaf november 2019 verkrijgbaar in de Nederland voor 440 euro.

NW-A100TPS, sony, walkman, 40 jaar
NW-A100TPS, sony, walkman, 40 jaar
NW-A100TPS, sony, walkman, 40 jaar
NW-A100TPS, sony, walkman, 40 jaar

? Check ook: Deel je een Spotify Family-abonnement? Dan hebben we slecht nieuws

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.