Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Hebbedingen 7 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Sonos komt met SL-variant van zijn draagbare Roam speaker

Na de Sonos One krijgt ook de Sonos Roam een SL behandeling gekregen. Dit betekent dat je dezelfde speaker nu voor een lager prijs in huis kunt halen, als je bereid bent om een bepaalde functie in te leveren. Een functie die je, zeker bij de Roam, waarschijnlijk best wel kan missen.

Een klein jaar geleden verscheen de Sonos Roam. De kleinste en meest handzame speaker van het merk tot nu toe. Zoals je in onze review kan lezen, zijn we razend enthousiast over de Roam. Dit bleek de ontbrekende schakel in ons geliefde en veel gebruikte Sonos-netwerk. We gebruiken ‘em bijna iedere dag, en dat gaat alleen maar meer worden nu de zon weer gaat schijnen.

De Sonos Roam SL

Dat kan nu ook voor een lagere prijs. Sonos komt namelijk met de Roam SL. Een kopie van de gewone versie, maar dan zonder de microfoon. Dat is de enige concessie die wordt gedaan. Verder geniet je gewoon nog steeds van helder en gedetailleerd geluid, een batterij die de hele dag meegaat en innovatieve functies.

Sonos Roam SL
De Roam SL (Afbeelding: Sonos)

Wat je dus wel mist bij de Roam SL is de microfoon. Deze gebruik je om een spraakassistent zoals Google Assistant of Amazon Alex aan te spreken. Een functie die we op de Sonos One vaak gebruiken, maar op diens handzame broertje een stuk minder. De meeste gebruikers kunnen de Roam dan ook prima gebruiken zonder microfoon.

Tikkie goedkoper

Mocht dat bij jou ook het geval zijn, dan is het zeker de moeite waard om voor de Sonos Roam SL te gaan. Dit scheelt je namelijk toch weer twintig euro. De versie zonder microfoon koop je vanaf 15 maart voor 179 euro (en is nu al te pre-orderen). De standaard versie van de Roam met microfoon is te bestellen voor 199 euro.

Sonos Beam (Gen 2) review: soundbar zet volgende stap

Mocht je nog twijfelen of de Sonos Roam (SL) een speaker is die voldoet aan al jouw eisen? Lees dan hier onze uitgebreide review.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.