Tessa Ham
Tessa Ham Banen & Salaris 2 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit Nederlandse bedrijf stuurt je op vakantie voordat je er begint

Als je toe bent aan een nieuwe baan, is dit het ideale moment om ernaar op zoek te gaan. Vanwege de enorme krapte op de arbeidsmarkt hebben bedrijven steeds meer problemen bij het vervullen van vacatures. Solarclarity denkt hiervoor een oplossing te hebben gevonden; het bedrijf stuurt je een week op vakantie met een dierbare, voordat je begint.

Dat lees je goed: voordat je nog maar een uur hebt gewerkt, kun je al genieten van een stedentrip of strandvakantie. Dat kost je geen vakantiedagen. Sterker nog: het bedrijf betaalt zelfs je vakantie.

Op vakantie voordat je begint

Het idee hierachter is dat werknemers uitgerust, vol energie en vol enthousiasme beginnen aan hun nieuwe uitdaging. De missie van het bedrijf is om de omschakeling naar duurzame energie te versnellen. Daarvoor moeten de medewerkers van het bedrijf keihard aan de bak.

Volgens Solarclarity is deze pilot niet alleen dé oplossing om nieuw talent aan te trekken, maar ook om deze missie waar te kunnen maken. “We zorgen ervoor dat de nieuwe werknemers een weekje kunnen ontspannen, voordat ze volop meedraaien in het onboarding-programma”, aldus Maura Stalpers, HR Directeur van Solarclarity, tegen Manners.

“Dat doen we met veel plezier, want wij weten hoe belangrijk het is om met frisse energie te starten aan een nieuwe baan”, vervolgt ze. “Na zo’n lange periode aan lockdowns is een andere omgeving bovendien ook wel eens lekker. De creatieve actie past bij onze cultuur waarbij vooruitstrevendheid belangrijk is. Ook binnen onze arbeidsvoorwaarden.”

Het bedrijf start de pilot ‘Een retourtje nieuwe baan’ met drie vacatures: applicatiebeheerder, sales representative en corporate recruiter.

Niet het eerste Nederlandse bedrijf met deze visie

Solarclarity is niet de eerste organisatie dat talent iets extra’s aanbiedt als ze bij het bedrijf aan de slag willen gaan. Prijsvrij en D-Reizen geven nieuwe medewerkers bijvoorbeeld ook een gratis midweek vakantie cadeau, naar een zonnige bestemming bij de Middellandse Zee.

Ook andere bijzondere arbeidsvoorwaarden zoals een tekenbonus en onbeperkte vakantiedagen komen steeds vaker voor.

CEO biedt nieuw personeel bonus om te vertrekken: dit is waarom

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.