Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Televisie 3 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Sneijder is de nieuwe Koning TOTO en Twitter gaat los op zijn debuut

Na grote namen als Sjaak Swart, Rapper Donnie en Andy van der Meijde is er nu een nieuwe Koning TOTO. En dat is er eentje van groot formaat. Figuurlijk dan, want de kroon rust gedurende het EK 2021 op het hoofd van Wesley Sneijder. Gisteravond maakte de recordinternational zijn knallende debuut, en dat maakt een hoop los op Twitter.

In de opvallend lange reclamespot wordt duidelijk dat Wesley Sneijder zijn sterk teruglopende haarlijn volledig omarmd heeft. De recordinternational stuitert al hakkend in een trainingspak door je beeld. Dat doet hij op de happy hardcore-klanken van niemand minder dan Mental Theo en Charly Lownoise. Daarnaast doet ook Jack van Gelder een duit in het zakje (en verdwijnt er waarschijnlijk een nog grotere duit in zijn eigen zak).

Sneijder maakt knallend Koning TOTO-debuut

De bijna twee minuten durende commercial zelf is een aaneenschakeling van referenties. Zowel naar de gabbertijd, als naar de gloriejaren van Wesley Sneijder zelf. Vooral de kopgoal die Sneijder maakte tegen Brazilië op het WK van 2010 wordt flink uitgemolken. Van het commentaar van Jack van Gelder tot de manier waarop Sneijder deze legendarische treffer bejubelde. Dit alles wordt aangevuld met de welbekende tekstjes over 1’tjes en 2’tjes, en uiteraard zijn ook die twee vogels weer van de partij. Het knotsgekke resultaat vind je hieronder.

Zoals je kunt zien heeft TOTO zichzelf echt weer overtroffen. Ze doen precies wat we van ze gewend zijn, maar dan keer tien. Veel mensen kunnen dat enorm waarderen en NOS-correspondent Mustafa Marghadi heeft hem al tot ‘beste commercial ooit’ gebombardeerd. Ook op Twitter zijn veel mensen te spreken over het optreden van Wesley Sneijder. Velen noemen de TOTO reclame het ‘Hoogtepunt van de avond’, al zegt dat mogelijk meer over het erbarmelijke optreden van Ons Oranje.

Twitter is verdeeld

Uiteraard zijn er ook mensen die er heel anders over denken. De één noemt het een enorme afgang en anderen stellen dat we met deze reclame door de bodem van de afvalbak gaan. Hun conclusie is dat alleen Wesley Sneijder en Jack van Gelder er beter van zijn geworden. Financieel dan, want ze twijfelen of dit lekker is voor hun imago.

Win kaarten voor het EK 2021

Mocht je in het voor-kamp zitten en kun je geen genoeg krijgen van de rappende en stuiterende Koning TOTO Wesley Sneijder? Dan hebben we goed nieuws, want TOTO heeft deze knaller van Mental Theo en Charly Lownoise gewoon op Spotify gezet. Je kunt ‘em hier lekker op repeat zetten. Ben je minder van de randzaken en wil je gewoon naar het stadion deze zomer? Lees dan hier hoe je bij ons kaarten kunt winnen voor het EK 2021.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.