Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 25 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Sneakers van de week #12: Adidas Stan Smith Forever 🍃 en meer

Tijd voor de vetste sneakers en nieuwe releases van week 12. Met extra aandacht voor Adidas Stan Smith Forever, waarmee het Duitse sportmerk een stap zet naar een volledig groene toekomst.

Verder vind je in de top 5 van deze week een paar designersneakers van Givenchy, verweerde Nike’s en een lekkere samenwerking tussen Puma en KudSuper Studios. Maar we beginnen met de jarige Saucony Jazz 81.

1. Saucony Jazz 81

Saucony Jazz 81, sneakers, nieuwe releases, week 12
(Afbeelding: Saucony)

Het klassieke model Saucony Jazz bestaat precies 40 jaar en dat wordt gevierd met een heerlijke heruitgave van de sneakers. Hetzelfde silhouet, nog meer comfort en verkrijgbaar in de klassieke kleuren blauw en beige/grijs. Je koopt ze voor 109 euro.

2. Adidas Stan Smith Forever

Eerder schreven we er al over: ‘s werelds best verkochte en misschien wel meest klassieke sneakers worden 100 procent duurzaam. Nu zijn ze eindelijk verkrijgbaar. De nieuwe collectie heet Adidas Stan Smith, Forever en bestaat uit verschillende kleurcombinaties.

sneakers, week 12, adidas stan smith forever, nieuwe releases, duurzaam, recyclebaar
(Afbeelding: Adidas)

De bovenkant van de nieuwe generatie Stan Smith is gemaakt van Primegreen, dat bestaat uit hoogwaardig gerecycled materiaal met herbruikt oceaanplastic. De buitenzool is gemaakt van gerecycled rubber en de veters bestaan uit gerecycled polyester en gerecycled rubber. Je koopt ze voor 100 euro.

3. Nike SB Zoom Blazer Mid Premium

nike sb zoom mid, sneakers, nieuwe releases, week 12
(Afbeelding: Nike)

Het nadeel van nieuwe sneakers is dat ze er zo nieuw uitzien. Met de Nike SB Zoom Blazer Mid Premium heb je daar geen last van. Dankzij het licht verweerde suède lijkt het alsof je de schoenen al jaren draagt. Je koopt ze voor 109,99 euro.

4. Givenchy GIV 1

givenchy giv 1, air max
(Afbeelding: Givenchy)

Nike Air Max-liefhebbers zullen dit debuut van Matthew Williams omarmen. De Amerikaanse designer heeft voor het eerst sneakers voor Givenchy ontworpen. Verkrijgbaar in verschillende kleurcombinaties voor 850 euro. Ja, designersneakers kosten nou eenmaal wat meer.

5. Puma x KidSuper Ralph Samson 70

PUMA x KIDSUPER Ralph Samson 70
(Afbeelding: Puma)

Old school klittenbandschoenen met een gummy zool. Deze heerlijke sneakers zijn het resultaat van een samenwerking tussen Puma en KidSuper Studios. Je koopt ze voor 120 euro.

De nieuwe sneakers van vorige week

Bekijk hier de nieuwe releases van vorige week, met onder meer de Nike Air Max 95 EOI.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.