Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 20 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

5 sterke series voor Baby Reindeer-fans die meer huivering willen

Baby Reindeer is de grootste Netflix-hit van 2024, maar waarschijnlijk ben je er al doorheen. Vijf ijzersterke series binnen hetzelfde genre.

Hebben we het natuurlijk over series over stalkers of andere gestoord obsessieve mensen. En ja, die leveren vaak spannende thrillers op.

Series voor fans van Netflix-hit Baby Reindeer

In Baby Reindeer speelt Jessica Grunnings (Law & Order: UK) de vrouwelijke stalker Martha. Ze is geobsedeerd door de onfortuinlijke komiek Donny, gespeeld door Richard Gadd. Gadd is zelf komiek en heeft de serie geschreven op basis van zijn eigen ervaringen.

De serie is niet alleen een hype, maar ook een bron van rechterlijke procedures, wat vaker zo is met dit type waargebeurde series. Zo is Netflix aangeklaagd voor 156 miljoen euro door de échte stalker uit de serie. Maar we dwalen af. Een top 5 series voor fans van Baby Reindeer.

1. You

Serie: 4 seizoenen
IMDb: 7.7
Streamen via: Netflix

Te beginnen met de bekendste en beste van de laatste jaren. Ook You is rond de lancering van een nieuw seizoen iedere keer weer behoorlijke Netflix-hit. Centraal in de serie staat Joe Goldberg. Hij is een gevaarlijk charmante, geobsedeerde jongeman die extreme maatregelen neemt om een plaats te krijgen in het leven van vrouwen op wie hij zijn oog heeft laten vallen.

2. Lisey’s Story (2021)

Serie: 8 afleveringen
IMDb: 5.9
Streamen via: Apple TV+

Gebaseerd op het boek van Stephen King en dan weet je eigenlijk al genoeg: horror. Maar zo duister als Lisey’s Story vind je het niet snel. In deze angstwekkende thrillerserie leiden verontrustende gebeurtenissen bij weduwe Lisey Landon (Julianne Moore) tot herinneringen aan haar huwelijk met schrijver Scott Landon en zijn duistere verleden. Tegelijkertijd heeft een obsessieve fan zijn zinnen gezet op zijn ongepubliceerde werk. Nog even een stukje heftiger dan Baby Reindeer.

3. Eye Candy (2015)

Serie: 11 afleveringen
IMDb: 7.1
Streamen via: Apple TV

Eye Candy draait om het techgenie Lindy (Victoria Justice), een 21-jarige vrouw die door haar kamergenote Sophia (Kiersey Clemons) wordt overgehaald om te beginnen met online daten. Maar al snel begint ze te vermoeden dat een van haar dates wel eens een dodelijke cyberstalker zou kunnen zijn. Ze werkt samen met haar vrienden, een groep hackers, om de moorden op te lossen die hij heeft gepleegd. Dit terwijl ze haar eigen stijl van gerechtigheid loslaat op de straten van New York City in een poging haar zus Sara te vinden, die drie jaar eerder werd ontvoerd door een onbekende verdachte.

4. Jessica Jones

Serie: 3 seizoenen
IMDb: 7.9
Streamen via: Disney+

Een van die onderschatte Marvel-series die eerst op Netflix uitkwam en later werd overgenomen door Disney+. Ze is geen prototype superheld met een cape, maar een normale privédetective die gewoon supersterk is in gevechten en snel herstelt. De superschurk in het verhaal is geen stalker als in Baby Reindeer, maar wel een obsessieve gek die ongevraagd iemands leven overneemt. Dit doet hij echter met mind control. Een van de meest onderschatte Marvel-series.

5. Fatal Attraction (2023)

Serie: 8 afleveringen
IMDb: 6.4
Streamen via: Skyshowtime

Een reboot van de iconische film in serievorm kwam onlangs uit op de onderschatte streamingdienst Skyshowtime. In de film, een van de meest iconische erotische thrillers ooit speelt Micheal Douglas speelt Dan Gallagher. Hij is gelukkig getrouwd is met de mooie vrouw Beth (Anne Archer), maar laat zich echter meeslepen in een affaire met de minder aantrekkelijke uitgever Alex (Glenn Close). Het kleine avontuurtje krijgt een grote nasleep, omdat Alex de affaire veel serieuzer neemt dan Dan en doorslaat in haar obsessie voor hem. Lees hier meer over de serie, waarbij uiteraard een volledig nieuwe cast van stal is gehaald.

Bekijk hier het interview met de échte stalker uit Baby Reindeer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.